Welke reiniger om Suede schoon te maken?

We hebben de wereld aan verschillende reinigers voor suede en nubuck. Maar welke heb je nu nodig? Met dit schrijven probeer ik je op weg te helpen om de juiste reiniger te kiezen om jou suede en/of nubuck schoenen schoon te maken.

Als je het suede “droog” kunt reinigen. Doe het dan droog. Daarmee bedoel ik dat je vaak vlekjes en vuil kunt verwijderen met een crepe borstel. Dat is een borstel die door middel van wrijving warm wordt en daarmee het vuil als een magneet aantrekt. Een alternatief voor kleinere vlekjes is de gum. Dat is een soort zandsteentje speciaal voor suede om je vlekjes weg te gummen.

Lukt het daar niet mee? Dan heb ik twee reinigers om specifiek suede en nubuck te schoon te maken.

 

  1. EKO Suede schuim;
  2. Suede Reiniger.

 

De schuim reiniger is milder dan de suede reiniger. Is de vervuiling minder hardnekkig? Ga dan voor de schuimreiniger. Die kun je ook goed gebruiken voor een tussen door reiniger om je suede even op te frissen. De Suede Reiniger is een stuk sterker en ik adviseer daar standaard om deze verdund te gebruiken. Je kunt die wel puur gebruiken. Maar je wilt de kleur natuurlijk niet aantasten als dat niet noodzakelijk is.

Met drie methoden kun je nagenoeg alle vervuiling aan van je suede en nubuck schoenen. Is het echter vet, olie of zelfs diesel vlekken? Ga dan voor een vetvlek reiniger.

Alles in huis voor je suede?

Met deze drie producten kun je nagenoeg alles aan.

Maar met een vetvlek reiniger (spray en reiniger) ben je compleet voor alles! Een speciaal setje met een greep uit mijn assortiment aan suede/nubuck onderhoud!

Je suede en/of nubuck schoenen weer helemaal schoon? Vergeet ze nadien niet met een suede spray of depper te behandelen voor weer een mooie volle kleur. Sprays en Deppers zijn er in verschillende kleuren. Wit is altijd een lastige kleur. Daarvoor heb ik een unieke oplossing: Suede Krijt wit! De enigste oplossing om je schoenen weer echt wit te maken.

Ook kun je ze daarna behandelen met een impregneer zodat je vuil en watervlekken in de toekomst voorkomt 🙂

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een reactie

Meer

Gerelateerde berichten

Het Slitesterk verhaal

Al sinds het begin van ons bedrijf hebben we een aantal huismerk producten. Dat noemde ik gewoon Schoenspecialist. Maar met het groeien van dit assortiment

Lees verder

Impregneerspray kiezen

De keuze is groot. Heel erg groot als je een water afstotende impregneerspray uitzoekt voor je schoenen. Een goede spray beschermt je schoenen en laarzen

Lees verder