Verzenden en retourneren

Alles in een notendop:

  1. Gratis verzenden vanaf 30,-
  2. Verzenden naar huis of parcelshop voor NL 4,99 / BE 5,49
  3. Retourneren? Je hebt 60 dagen de tijd!
  4. Bijna 100% van alle zendingen CO2 neutraal verzonden!

Meer impact maken? Doe mee en doneer bij het afrekenen 0,99 en wij planten namens jou een boom!

Hoe en met wie versturen we?

We versturen met DHL, DPD & PostNL. Van DHL en DPD gebruiken we ook de Parcelshop / Pickup point locaties om je bestelling te laten bezorgen.

Het heeft onze voorkeur om je bestelling zo klein mogelijk te verpakken. Daardoor kan een deel van ons assortiment door de brievenbus, wel zo makkelijk!

Wat is de leverbelofte?

Deels kiezen wij de bezorger en deels ligt dat in je eigen hand. Wij pakken de bestellingen in tot 20:00 s’ avonds op werkdagen. DPD en PostNL  worden s’ middags na 16:00 opgehaald en DHL na 20:00.

Als een product niet op voorraad is staat de levertijd bij het product. Om extra verzendbewegingen te voorkomen versturen we alles in 1x. Beter voor het milieu en de portemonnee.

Standaard – maar geen vast gegeven – versturen we binnen NL alles met DHL en daarbuiten met DPD.

Zodra het in het netwerk van de pakketdienst heb je 96,5% kans dat het de volgende dag bij je bezorgt wordt. Heb je het na 3 werkdagen nog niet ontvangen. Neem dan contact met ons op! Wij nemen dan contact op met de vervoerder om alsnog te zorgen voor een snelle bezorging.

Retourneren: we zijn makkelijk, maar niet alles kan!

Je kunt je aankopen ongebruikt en bij voorkeur in de originele verpakking retourneren binnen 60 dagen na levering. Dit betekent dat je 54 dagen langer de tijd hebt dan de wettelijke termijn van 14 dagen. Je hebt daarna nog 14 dagen om de artikelen aan ons te retourneren.

We ruilen niet maar storten het aankoopbedrag direct na ontvangst van de zending via dezelfde betaalmethode terug via onze betaalprovider. Je zult het aankoopbedrag binnen ongeveer 3/4 werkdagen weer op je rekening hebben. Restitutie via creditcard duurt afhankelijk van de creditcardmaatschappij, 10 tot 14 werkdagen.

Indien je een andere maat / kleur / artikel wenst verzoeken we je vriendelijk om een nieuwe bestelling te plaatsen in onze webshop.

We helpen je met de retourkosten door je voordelig een label aan te bieden bij DHL. De kosten zijn 4,50 (dat scheelt ruim 2,- met PostNL). Uiteraard mag je ook zelf de verzender selecteren (DHL, PostNL, DPD, GLS… enzovoort) en het retourneren zelf regelen.

Terugsturen in 3 stappen:

  1. Je maakt op deze pagina (https://schoenspecialist.shipping-portal.com/rp/) je retourzending aan nadat je de reden hebt opgegeven;
  2. Je genereert een verzendlabel a 4,50 op eigen kosten – Heb ik wat fout gedaan? Dan crediteer ik deze uiteraard!;
  3. Je verpakt de producten zorgvuldig in. Op de bestelbon kun je eventuele extra informatie kwijt. Met het uitgeprinte label / of QR code kun je naar een parcelshop gaan en je pakketje inleveren.

Zodra het pakje terug is verwerken we het binnen 2 tot 4 werkdagen. Zodra verwerkt heb je je geld binnen 2/3 dagen weer op je rekening staan.

LET OP! Laat je niet verrassen!

Bestel je in eerste instantie boven het drempel bedrag voor gratis retourneren worden bij (gedeeltelijke) retourzendingen deze verzendkosten wel verrekend. Dit komt doordat wij al bijdragen aan de verzendkosten en deze in principe bij een online bestelling behoren.

Ook eventuele betaalkosten (achteraf, creditcard, paypal) worden niet vergoed.

Opmerkingen, suggesties of vragen tijdens het gebruik?

Mocht je na verloop van tijd / tijdens het gebruik van onze artikelen opmerkingen, suggesties of vragen hebben dan verzoeken wij je contact met ons op te nemen. Bij voorkeur per email info@schoenspecialist.nl