Houd je sneakers wit

vergeelde zolen

schoonmaken & voorkomen

Vergeelde zolen van sneakers schoonmaken

Niet alleen je sneakers worden vuil en moeten worden schoongemaakt ook je zolen! Deze worden nog sneller vies en kunnen zelfs geel verkleuren. Vaak kun je je zolen tijdens het schoonmaken van je sneakers gewoon mee nemen maar soms hebben ze meer aandacht nodig. Een specifieke reiniging of harder borsteltje.

We hebben producten om het te voorkomen maar je zult er nooit aan ontkomen om ze een keer goed onderhanden te nemen en ze te reinigen.

Daarvoor hebben wij een uitgebreid assortiment.

Hoe maak je vergeelde zolen van sneakers weer wit?

Speciaal voor vergeelde zolen zijn er specifieke middelen die soms enorm sterk zijn dat we adviseren om handschoenen te dragen. Met een sterke reiniger als Soles Restorer maak je daarnaast gebruik van de zon voor een maximaal effect.

Hoe verwijder je vlekken van witte zolen?

Hoe sneller je bij een vlekje bent hoe beter het is. Vaak lukt het dan al om met een vochtige doek of onze handige sneakers doekjes voor onderweg al om de je sneaker zool schoon te maken en de vlek te verwijderen.

Wipes hebben we in wegwerp maar ook in wasbaar.

Schoenzolen bijwerken met een verfstift of kantenverf

Soms is er geen eer meer te behalen met een flinke poetsbeurt. Je krijgt je zolen niet meer mooi schoon. Of ze zijn te vergeeld of gewoon weg te vuil.

Heb je alles geprobeerd? Of kies je de makkelijke weg? Wij hebben Sneakerstiften, zogenaamde verf stiften en kanten verf om specifiek je zool of je sneaker bij te werken.

SNEAKER VERF STIFT

De witte oplossing!

Niet alleen in het wit maar in nog 7 andere kleuren hebben wij onze eigen Sneaker verf stift. Je kunt er mee bijwerken maar ook je sneakers mee customizen.

Reiniging van witte vuile schoenzolen

Je hoeft niet gelijk met de meest krachtige reinigers aan de slag. Een “gewone” reiniger die geschikt is voor het schoonmaken van sneakers werkt vaak ook goed voor het reinigen van witte vieze schoenzolen.

Met een poetsdoek of borstel kom je een heel eind.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook middelen speciaal voor sneaker zolen. Sterkere reinigers die vaak niet geschikt zijn voor andere materialen dan een stevige zool. Die plaats ik hieronder.

Een droge methode die goed werkt om is een Sole Rubber. We kennen dit soort gummetjes wel van suede en nubuck maar deze is speciaal voor sneaker zolen.

De verschillende soorten reinigingsproducten voor sneaker zolen

De zojuist gepresenteerde producten voor algemene reinigen van sneakers en ook speciaal voor sneaker zolen zijn een aantal uit ons assortiment.

Het ene middel is sterker dan het andere, specfiek voor een bepaald doel zoals zolen of probleem zoals vergeelde zolen. Daarnaast kun je steeds vaker ook voor ecologisch verantwoorde middelen gaan die het milieu niet/minder belasten. Vaak ook nog verbazend goed!

 

Kun je vergeelde zolen voorkomen?

Het is nooit 100% te voorkomen maar je kunt de kans wel verminderen of het proces van verkleuren vertragen door de zolen te beschermen met een sealer. Slechts 1 merk bied een dergelijk product aan.

Met een “Midsole Sealer” leg je een laagje over de zolen waardoor de zon – en vuil – minder effect hebben.

Verder werkt het natuurlijk als je je sneakers niet in de zon laat staan. Draag je ze niet? Berg ze op in de kast of eventueel de schoendoos. Anders vraag je natuurlijk om vergeelde zolen 🙂

Welke reiniger is het beste? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Hoe lang zijn ze al vergeeld? Heb je al diverse alternatieven geprobeerd? Wil je een duurzame of agressieve methode?

We zijn wel enorm benieuwd naar ieders ervaringen. Daarom stuur ik altijd een review verzoek. Niet alleen om mij en mijn bedrijf te beoordelen maar ook onze producten.

Zolen langer wit houden door regelmatig af te nemen

Een vlekje of een vuiltje? Gelijk aan de slag! Als je er direct bij bent na het ontstaan van een vlekje dan scheelt dat veel poetswerk. Het vergelen van de zool voorkom je daar niet helemaal mee. Dat doe je door toch te gaan voor de Midsole Sealer en je snekaers dus preventief te beschermen. Daarnaast door je sneakers met regelmaat te reinigen met een standaard cleaner. Hiermee voorkom je opbouw van vuil en houd je je sneakers langer wit.

De beste reinigingsproducten voor vergeelde zolen

Ai, wat is nu de beste? Dat is niet per definitie de sterkste. Eigenlijk zijn al onze producten van goede kwaliteit en om je hiermee het beste te helpen hebben we sterren gekoppeld aan onze producten. Ben jij tevreden – of juist niet – en je beoordeeld ons product dan veranderd de opstelling. Wij laten namelijk het beste beoordeelde product eerst zien.

Waar kun je reinigingsproducten voor schoenzolen bestellen?

Dat kan natuurlijk in deze webshop van schoenspecialist.nl. Heb je nu een specifieke vraag over jouw sneakers of sneaker zolen? Laat het mij gerust weten! Ik help je namelijk graag met het juiste advies.

Nog meer voor je sneakers

BESCHERM

je

sneakers

Met een goede bescherm spray / impregneer voorkom je problemen.

reinig

je

sneakers

Sop ze schoon en verwijder vlekken.

sneakers

poetsen

Maak je sneakers stralend wit met onze Whiteners of schoencrème.

OF MOETEN ZE GEPOETST WORDEN

GA NAAR
ONZE SCHOENPOETS PAGINA

SUEDE ONDERHOUD

SUEDE
BEHANDELEN
EN
BIJKLEUREN

OF GA JE VOOR EEN

ANDER KLEURTJE

VERF JE
SCHOENEN

WANDELSCHOENEN IN

TOPCONDITIE?

WANDEL -
BERGSCHOEN
ONDERHOUD

HELEMAAL AFGELOPEN?

RENOVEER JE SCHOENEN

HET KAN OOK ANDERS

DUURZAAM
SCHOEN
ONDERHOUD