Timberland schoenen schoonmaken | opknappen | renoveren

Je gave Timberlands zijn gevoelig voor vuil. Het gebruikte leer is prachtig maar kwetsbaar. Het is om precies te zijn gevet nubuck. En net als al het leer moet je het goed onderhouden om het in topconditie te houden. We vergeten vaak om deze leer soorten te voeden en denken dat alleen een impregneerspray al voldoende is. Niks is minder waar! Voedt je leer dan heeft vuil en vet veel minder grip en kun je dat vaak veel makkelijker verwijderen. Ook watervlekken kun je relatief makkelijk voorkomen.

In dit voorbeeld heb ik paar afgetrapte Timberlands die inmiddels heel erg vuil waren even flink onder handen genomen. Daarvoor heb ik onze Reiniger voor Suede gebruikt. Deze sterke reiniger is er speciaal voor suede en  nubuck. En schrik niet…. het moet eerst erger worden 🙂

Leg een poetsmat of paar oude kranten klaar. Maak met een vuilborstel de schoenen eerst even schoon zodat opgehoopt zand/vuil verwijderd is. Maak het je zefl makkelijk en haal de veters uit de scheoenen. Vul een bakje water. Hierin doe je een scheut Reiniger voor Suede. Met een reinigingsborstel neem je nu wat middel en hiermee ga je de Timberlands te lijf. Voordat je nu nieuw middel pakt: spoel het borsteltje even in een schoonbakje zodat je herbevuiling voorkomt.

Deze behandeling kun je gerust herhalen als je nog niet helemaal tevreden bent. Ook kun je de dosering toevoegen als je schoenen daar om vragen. Schrik dus niet dat ze er flink anders uitzien. Ze krijgen immers een flinke hoeveelheid water over zich heen. Juist wat we altijd willen voorkomen. Maar ze kunnen het hebben hoor 🙂 Juist met deze reiniger.

Tevreden? Mooi! Nu hebben ze rust nodig om te drogen. Doe dat niet overhaast! Zet schoenen nooit bij een kachel, verwarming of in de directe zon.

Zijn ze droog dan starten met de een na laatste stap: voeden! Daarvoor adviseer ik voor Timberlands Urad Oily. Trekt het mooi in? Overweeg dan gerust een tweede laagje. Realiseer je dat de schoenen een iets donkerder look krijgen. Maar weet dit trekt na verloop van tijd weer terug naar de oorspronkelijke gelige kleur. Dit is het echter beslist waard doordat het leer nu optimaal beschermd is.

De laatste stap zijn een paar nieuwe veters. Ga voor de mooie geel/bruine veters voor de authentieke uitstraling!

En met een kwartiertje zijn je Timberlands weer mooi schoon. Twee maal insmeren met Urad vergt een kleine 10 minuten. En je weet het: “Langer mooi gaat langer mee!”

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een reactie

Meer

Gerelateerde berichten

Schoenen schoonmaken

Schoenen schoonmaken Het hoort erbij: schoenen schoonmaken! Je wilt toch ook dat je schoenen er netjes uitzien? Je bent zuinig om je nieuwe schoenen, gaat

Lees verder