Schoenspecialist Suede Depper - kleurloos

Suede & Nubuck Depper

Suede en nubuck zijn mooie leersoorten! Ze lijken kwetsbaarder maar eigenlijk zijn ze het niet. Een krasje op gladleer zie je direct en hier is dat niet het geval.

Poets je gladleer niet dan zie je dat al snel. Suede en Nubuck willen we nog wel eens vergeten. Maar poetsen / onderhouden wil niet alleen zeggen dat je glans aanbrengt het is ook het voeden van het leer. Daarmee voorkom je dat het uitdroogt en gaat kreuken. Het blijft met andere woorden soepel.

Onze Schoenspecialist Deppers zijn er in een aantal kleuren en natuurlijk kleurloos! Hiermee zorg jij voor je suede en nubuk schoenen en laarzen en heb je een veel beter alternatief dan de bekende sprays.

Suede en nubuck eerst schoonmaken!

Voordat je suede en nubuck gaat behandelen is het natuurlijk goed om ze eerst schoon te maken.

Vaak is de droge methode voldoende. Ga voor een Suede & Nubuck gum of een Crêpe borstel. Hiermee haal je de meeste vlekken en vuil al uit het leer.

Klaar? Bescherm je schoenen met een impregneer!

Top! Je schoenen zijn schoon, behandeld met Suede & Nubuck Depper! Ze zien er weer top uit!

Maar wil je die extra zekerheid? Zorg dan voor een impregneerspray. Hiermee zorg je dat er een veiligheidslaagje over de schoenen ligt waardoor water en vuil veel minder kans maken.

Hier komt snel een filmpje!

Hoe gebruik je de Suede & Nubuck Depper?

Schudden voor gebruik!! Ik kan het niet vaak genoeg zeggen. Zorg dat de bestanddelen goed geschud zijn zodat je de beste mix hebt!

In het sponsje zit een rood punje. Als je het flesje op de kop houd en ergens tegenaandrukt loopt het spons vol. Test nu vooraf even op een stukje papier of onopvallend stukje van de schoen. Je wilt niet weten hoe vaak ik gebeld wort dat iemand de verkeerde kleur gebruikt heeft 🙂

Klaar? Starten! Behandel nu de schoenen rustig. Breng niet teveel in 1x aan maar doe het beetje bij beetje.

Laat hierna de schoenen drogen. Geef ze daar rustig de tijd voor. Niet haasten met een kachel of in de zon. Eventueel kun je als ze droog zijn de suede haartjes weer mooi opborstelen met een gecombineerde suede borstel.

Onze beschikbare kleuren, en uiteraard ga ik die uitbreiden 🙂

Kleurloos

Zwart

Cognac

Beige

Mimosa

Denk bij Suede onderhoud ook aan deze artikelen: