Suede verven

Het verven je schoenen of laarzen van suede is geen lastig karwei. Ben je uitgekeken op de kleur? Past de kleur niet helemaal bij je kleding? Of wil je een lelijke vlek wegwerken?  Met het verven geef je je schoenen of laarzen een complete andere look. Suede is net zoals gladleer eenvoudig te verven.

Belangrijk is de voorbereiding. Zorgen voor de benodigde materialen en weten wat je gaat schilderen. Hé? Is dat nu weer! Ja, want ga je alleen het suede schilderen of ook de hak en zool? Of juist niet?

We nemen je graag mee op weg naar je perfect paar geverfde schoenen of laarzen

Vragen? Neem gerust contact op!

Succes!

Je Schoenspecialist!

Voorbereiding van het verven van suede

Je hebt de knoop doorgehakt! Je laarzen en/of schoenen zullen een ware metamorfose ondergaan. Je moet nu nog kiezen uit welk soort verf en wat de aanpak is. Daar helpen we je graag bij!

Voordat je gaat starten met het verven moeten er een paar praktische zaken gebeuren:

Stap 1: Verwijder (eventueel) de veters & span de schoenen op met een spanner of met kranten;

Stap 2: Maak de schoenen eerst schoon een suedeborstel zodat vuil en zand verwijderd is.

Stap 3: Ga je de hakken / zolen niet verven? Plak deze dan af met tape of huishoudfolie. Tip: verf je schoenen “op de kop” zodat er geen druipers toch naar je zolen kruipen.

Verven met een depper of indringverf

Je kunt suede verven met zowel een depper als met indringverf. Het verschil is duidelijk: indringverf dringt diep in de poriën van het leer en krijgt tot op het bot de nieuwe kleur. Een depper daarentegen trekt niet zo snel diep in het suede.

Beide soorten verf hebben voordelen: Een depper ben je relatief snel klaar en werkt mooi als je de zelfde kleur wilt bijwerken. Kies je voor een andere kleur dan adviseren we je om voor indringverf te kiezen.

Voor Suede kun je alleen kiezen voor Saphir Teinture Francaise. Deze indringverf is namelijk wel geschikt voor suede terwijl onze VG Indringverf niet voor suede geadviseerd wordt.

Tip: je wilt je schoenen nadien ook onderhouden: kies een kleur waar een onderhoudsspray voor suede voor beschikbaar is. Zoals Saphir Renovetine, Medaille D’Or Nubuck Renovateur of Deer Suede Spray.

ONS ADVIES

Bij suede kiezen we eigenlijk altijd voor Saphir Teinture Francaise. Een hele goede indringverf welke een prachtig resultaat geeft. Het vergt iets meer tijd dan de depper  maar daar is het resultaat ook na.

TIP: Na het verven ben je niet gelijk klaar! De verf moet natuurlijk goed uitdrogen, maar je wilt niet dat je suede schoenen of laarzen bij de eerst volgende gelegenheid vuil worden. Spray ze – als ze goed droog zijn – in met een beschermende – kleur versterkende spray- in. Wij bieden daarvoor meerdere mogelijkheden.

TIP 2: We bieden ook penseeltjes aan. Vaak niet nodig maar heb je schoenen met meer relief en wil je goed de “hoekjes en gaatjes” bereiken dan kan dat een uitkomst zijn.

Handige hulpmiddelen:

OF WIL JE SUEDE BIJKLEUREN

SUEDE BEHANDELEN EN BIJKLEUREN

OF MOETEN ZE GEPOETST WORDEN

GA NAAR ONZE SCHOENPOETS PAGINA

HET KAN OOK ANDERS

DUURZAAM SCHOEN ONDERHOUD

WITTE SNEAKERS WIT HOUDEN

SNEAKER ONDERHOUD

SCHOENEN RENOVEREN

GRONDIG SCHOENEN SCHOONMAKEN

WANDELSCHOENEN INTOPCONDITIE

WANDEL - BERGSCHOEN ONDERHOUD