je suede & nubuck mooi houden

volg onze stappen

De schoenspecialist helpt je graag

Je Suède of Nubuck schoenen en/of laarzen onderhouden is niet ingewikkeld. Je kan het makkelijk zelf met onze handige hulpmiddelen en sprays! Zorg voor (schoon) gereedschap, schone schoenen en een schone werkomgeving. Een paar kranten op het tafelblad voorkomt vervuiling.

Kom je er niet uit? Mail ons gerust! Stuur eventueel een foto mee!

Met vr. groet, Jan van Klooster

De Schoenmaker met een glimlach

Bijhouden, dagelijks of met regelmaat

Met het regelmatig bijhouden van je suède en/of nubuck schoenen of laarzen houd je ze in topconditie! Het zorgt er ook voor dat je groter onderhoud niet dan wel minder vaak hoeft uit te voeren.

Draag je suede en nubuck niet dagen achtereen. Ook schoenen hebben rust nodig 🙂 Het beste kun je schoenen of laarzen wegzetten met een schoenspanner of laarzenspanner.

Houd je schoenen stofvrij met een suèdeborstel. Ook kun je beschadigt suède met de koperen kant van de borstel opruwen zodat ze weer de looks van een paar nieuwe schoenen krijgen. Denk er dan aan om altijd in de zelfde richting te wrijven.

Tot slot adviseren we ook Suède en Nubuck te voeden het is immers een natuurproduct. Doe dat niet met een standaard impregneer maar één speciaal voor dit soort leer.

Wij hebben daarvoor Deer Suede Spray als huismerk en beste prijs/kwaliteit verhouding en Saphir Renovétine als de topper hierin.

Heb je de schoenen nog nieuw en/of zijn ze nog mooi van kleur kies dan voor de neutrale/kleurloze variant. Na het sprayen laten drogen. Tip: Doe dat niet bij een verwarming of kachel. Doe je dat wel dan wordt het suède hard en mogen ze in de kliko.

Erge vervuiling en kleurverlies

Goede suède schoenen zijn net zo duurzaam als gladleren schoenen. Ze hebben echter net zo goed onderhoud nodig. Na een leuk feestje of lange tijd niet onderhouden is het “grote” werk nodig.

Heb je vlekken of hardnekkig vuil in je Suede schoenen dan schuren we die weg met een Gommadin suèdeblok van Saphir. Dit is zandsteen wat je schoenen niet zal beschadigen. Met het zandsteen verwijder je vettigheid en andere vlekken.

Draai rondjes met het blok te draaien zal het vet, vuil en waterschade verwijderd worden. Je herstelt hiermee het suède in haar originele staat. Eventuele kruimels daarna met een crêpe borstel wegvegen.

Heeft je suède schoen of laars kleur verloren en ziet het er vaal uit. Kies dan voor een Suede Spray met kleurhersteller. Het is onze ervaring dat je voorzichtig moet spuiten omdat de kleur erg dekkend is.

Laat de spray daarna drogen en borstel het suède daarna weer op met de suède combi borstel.

ONS ADVIES

Voordat je aan de slag gaat met je Suede of Nubuck schoenen zorg je ervoor dat ze schoon zijn. Veeg, borstel vuil eraf en zorg voor een schone werkomgeving als je aan de slag gaat. Zonde als je tijdens het schoonmaken “oud” vuil inpoetst of inwrijft.

Stop je schoenen vol met oude kranten of investeer in een paar schoenspanners om de schoenen strak en in vorm te houden.

Laat je niet naast een Suede Spray ook nog een Nanoprotector of Waterstop spray aansmeren. In de Suede spray zitten al beschermende stoffen die je schoenen en/of laarzen beschermen terwijl ze wel kunnen ademen.

Welk middel we adviseren? Wil je het beste van het beste? Ga voor Saphir. Goede kwaliteit en veel waar voor je geld heb je met Deer Suede.

Vetvlekken in je Suede schoenen?

Bij onze “handige hulpmiddelen” staan een tweetal reinigers die pretenderen ook vetvlekken te kunnen verwijderen. De resultaten zijn wisselend. Helaas lukt het niet altijd voor 100%.

Gelijk na aankoop al beschermen

Wacht niet tot je schoenen er letterlijk aan toe zijn om schoongemaakt en behandeld te worden… Spray ze na aankoop direct in met een Suede Spray zoals die van Deer of Saphir. Vuil en vocht hebben dan minder kans en het scheelt je later poetsen.

OF MOETEN ZE GEPOETST WORDEN

GA NAAR ONZE SCHOENPOETS PAGINA

OF GA JE VOOR EEN ANDER KLEURTJE

VERF JE SCHOENEN

HET KAN OOK ANDERS

DUURZAAM SCHOENONDERHOUD

WANDELSCHOENEN IN TOPCONDITIE

WANDEL - BERGSCHOEN ONDERHOUD

witte sneakers wit houden

sneaker onderhoud

schoenen renoveren

grondig schoenen schoonmaken