Sneakers verven

Of je bent heel erg creatief en geeft je sneakers de mooiste looks of je wilt ze gewoon simpel in een andere kleur hebben. Wat je ook wil: het kan! We helpen je graag met de juiste verf en adviezen alleen de creativiteit moet je zelf meenemen.

Het verven van sneakers ligt voornamelijk aan het materiaal. Ga je voor gewoon een egale verf kijk dan afhankelijk van het materiaal op onze pagina “gladleer verven” of “suede verven”. Ga je op de creatieve toer? Lees dan vooral verder!

Ook bij het verven van sneakers is de voorbereiding belangrijk. Zorgen voor de benodigde materialen en weten wat je gaat schilderen. Hé? Is dat nu weer! Ja, want ga je alleen “de bovenkant” schilderen of ook de hak en zool? Of juist niet?

We nemen je graag mee op weg naar je perfect paar geverfde sneakers.

Vragen? Neem gerust contact op!

Succes!

Je Schoenspecialist!

Voorbereiding van het verven van sneakers

Je hebt de knoop doorgehakt! Je schoenen zullen een ware metamorfose ondergaan. Je moet nu nog kiezen uit welk soort verf en wat de aanpak is. Daar helpen we je graag bij!

Voordat je gaat starten met het verven moeten er een paar praktische zaken gebeuren:

Stap 1: Verwijder de veters & span de schoenen op met een spanner of met kranten;

Stap 2: Maak de schoenen eerst schoon een vuilborstel, suedeborstel of doek zodat vuil en zand verwijderd is. Indien het leren sneakers zijn ga je het leer met Leer Reiniger schoonmaken zodat oude verf, poets en waslagen verwijderd zijn -> Daarna goed laten drogen;

Stap 3: Ga je de hakken / zolen niet verven? Plak deze dan af met tape of huishoudfolie. Tip: verf je schoenen “op de kop” zodat er geen druipers toch naar je zolen kruipen.

Verven met sneaker verf

Zoals gezegd kun je handig info vinden over glad leer of suede verven op de desbetreffende pagina’s. Hier gaan we nadrukkelijker in op sneakerverf.

Je kunt gladleer, synthetisch leer en kunststof verven met onze verven. We bieden je de keuze uit ons huismerk en twee verf lijnen van Tarrago.

Het betreft altijd potjes met verf die je vooraf goed moet schudden. In onze huismerk flesjes zit een klein glazen balletje wat er voor zorgt dat het schudden extra effectief gebeurt en je geen klontjes krijgt.

Deze leerverven zijn enorm dekkend. Ga je van donker naar licht – wat heel goed mogelijk is – dan heb je meerdere laagjes nodig maar het resultaat zal perfect zijn.

Ons advies…. dat is een lastige! We hebben ze uiteraard alle drie getest. En het zou niet eerlijk zijn als we meer dan tevreden zouden zijn over ons eigen merk. Maar dat zijn we wel… Voor de rest zal het heel erg persoons gebonden zijn.

Om het je helemaal makkelijk te maken hebben wij een pakket samengesteld met Brush verf. Een enorm dekkende verf! Met dit pakket kun je gelijk aan de slag! Compleet met leer reiniger, kwast, spons en handschoenen. Uiteraard met poetsdoek 🙂

Sneaker verf stift

Een compleet andere manier van verven en eventueel designer. Met onze Sneaker Stift kun je heel precies je schoen daar kleuren waar jij het wilt. In veel kleur mogelijkheden!

Onze Mid Soles Sneaker Stiften bevatten verf op olie basis waarde je of alleen je zolen kunt bijwerken. Met Wit bijvoorbeeld alleen de neus of beschadigde plekken. Maar met onze knal kleuren kun je je schoen ook voorzien van een prachtig design.

tip: zit jouw kleur er niet bij? Stuur een mail! Als we voldoende aanvraag hebben dan voegen we hem toe!

Ons advies

Wij kijken vol bewondering naar creatieve mensen die van een paar “simpele” witte sneakers ware kunstwerken maken. Van mensen die dat voor zichzelf en vrienden doen en voor ware professionele kunstenaars.

Kortom: wij doen het je niet na 🙂

TIP: Denk voor dat je begint met het verven aan een schone werkomgeving, genoeg tijd om de klus af te ronden en zorg voor wat oude kranten zodat je tafel niet onverhoopt onder de vlekken komt. Eventueel kun je wegwerphandschoenen dragen om je handen schoon te houden.

TIP 2: We bieden ook penseeltjes aan. Vaak niet nodig maar heb je schoenen met meer relief en wil je goed de “hoekjes en gaatjes” bereiken dan kan dat een uitkomst zijn.

OF WIL JE SUEDE BIJKLEUREN

SUEDE BEHANDELEN EN BIJKLEUREN

OF MOETEN ZE GEPOETST WORDEN

GA NAAR ONZE SCHOENPOETS PAGINA

HET KAN OOK ANDERS

DUURZAAM SCHOEN ONDERHOUD

WITTE SNEAKERS WIT HOUDEN

SNEAKER ONDERHOUD

SCHOENEN RENOVEREN

GRONDIG SCHOENEN SCHOONMAKEN

WANDELSCHOENEN INTOPCONDITIE

WANDEL - BERGSCHOEN ONDERHOUD