Nieuwe sneakers beschermen

Sneakers onderhouden start bij de aankoop

Maak het je zelf makkelijk! Als je nieuwe sneakers aanschaft bescherm ze dan gelijk met een volwaardig product. Je gympen zijn dan beschermd tegen regen, vuil en vlekken. Het is geen 100% garantie maar het kan narigheid voorkomen.

Advies: spray je schoenen buiten in. Laat ze daarna drogen maar doe dit niet bij een verwarming of kachel.

Hier heel veel info over het impregneren van je schoenen.

Hoe vaak herhalen is een veel gestelde vraag. Doe dit elke 2/3 weken voor het optimale resultaat. En altijd na het schoonmaken! Zijn ze flink nat geworden? Dan ook weer insprayen.

Sneakers schoonmaken

Maak je sneakers regelmatig schoon

Tja, sneakers (net als andere schoenen) worden vuil. Helemaal als ze stralend wit zijn. Daar is iets mee: die blijven nooit wit 🙂

Wij hebben een uitgebreid assortiment aan reinigers voor je sneakers. Ook voor vergeelde zolen hebben wij een oplossing.

Tip: Het vervangen van je veters door een paar spiksplinternieuwe – stralend – witte veters doet ook wonderen! Ook bij het reinigen deze altijd even verwijderen.

 

Sneakers wit maken

Maak je witte sneakers weer wit

Ja, ze zeggen dat je sneakers in de wasmachine kunt gooien. Maar dat heeft beslist ook nadelen. Je schoen kan ten opzichte van je zool krimpen met als resultaat een los latende zool.

Wij hebben een aantal Whiteners voor je waarmee je in een handomdraai je sneakers weer wit maakt. Geschikt voor leer, textiel en kunststoffen.

Ook heel erg handig voor onderweg!

Heb je leren witte sneakers? Check hieronder!

Schoencreme voor sneakers

Wil je het allerbeste voor je leren sneakers kies dan een verzorgende schoencreme. In schoensmeer zitten naast witte kleurpigmenten een heleboel verzorgende bestanddelen die perfect voor het leer zorgen. Het houd het leer soepel, beschermt tegen uitdrogen en zorgt ervoor dat vlekken er minder in kunnen trekken.

Meer weten over poetsen? Check onze pagina schoenen poetsen.

Maak je sneakers dof of mat

Wil je je sneakers juist dof of glanzend maken?

Speciaal voor sneakers zijn er van Tarrago mogelijkheden om je sneakers een matte of juist glanzende look te geven.

Klik hier voor al onze sneaker care producten

Ons advies

Zoals gezegd: Een goed begin is het halve werk! Sprayen vooraf en regelmatig onderhouden (schoonmaken, poetsen of witten en dan weer insprayen uiteraard).

Je krijgt hier geen spijt van want je komt altijd voor de dag met mooi onderhouden sneakers. Hebben je sneakers een kleurtje? Ook daarvoor hebben wij de juiste producten.

Je ziet ook vaker sneakers van gemengde stoffen. Niet alleen kunststof, maar ook leer en suède. Het suède kun je goed aanpakken met een suède spray (zie onze deer suède spray daarvoor)

Tot slot: Leuk cadeau voor de sneaker dragen of om je zelf te verwennen. Onze sneaker-kit!

Nog meer voor je sneakers