DE SCHOENSPECIALIST HELPT JE GRAAG

Je (witte) sneakers onderhouden is niet ingewikkeld. Je kan het makkelijk zelf met onze handige hulpmiddelen en sprays! Maak het je zelf makkelijk: bescherm nieuwe sneakers met een spray en herhaal dat regelmatig. Ben je aan het schoonmaken? Zorg dan voor schoon gereedschap en een schone werkplek.

Kom je er niet uit? Mail ons gerust! Stuur eventueel een foto mee!

Met vr. groet, Jan van Klooster

De Schoenmaker met een glimlach

Nieuwe sneakers beschermen

Sneakers onderhouden start bij de aankoop

Maak het je zelf makkelijk! Als je nieuwe sneakers aanschaft bescherm ze dan gelijk met een volwaardig product. Je gympen zijn dan beschermd tegen regen, vuil en vlekken. Het is geen 100% garantie maar het kan narigheid voorkomen.

Voor sneakers gaan wij voor de Tarrago lijn. Een lijn die er speciaal voor sneakers is. Spijt vanaf een afstand van 25cm de schoenen goed in.

Advies: spray je schoenen buiten in. Laat ze daarna drogen maar doe dit niet bij een verwarming of kachel.

Hoe vaak herhalen is een veel gestelde vraag. Doe dit elke 2/3 weken voor het optimale resultaat. En altijd na het schoonmaken!

Sneakers schoonmaken

Maak je sneakers regelmatig schoon

Tja, sneakers (net als andere schoenen) worden vuil. Helemaal als ze stralend wit zijn. Daar is iets mee: die blijven nooit wit.

Wij raden de Tarrago Cleaner aan. Met deze schuim maak je je sneakers in een handomdraai schoon zonder ze zwaar te belasten. Vergeet vooraf niet om de veters eruit te halen.

Is de zool ook vies en vergeeld? En wil je die weer wit hebben? Ga dan voor de Sole Restorer. Daar zit een handschoen in: gebruik die ook!

Sneakers wit maken

Maak je witte sneakers weer wit

Ja, ze zeggen dat je sneakers in de wasmachine kunt gooien. Maar dat heeft ook nadelen. Je schoen kan ten opzichte van je zool krimpen met als resultaat een los latende zool.

Wij hebben goede ervaring met Super White van Tarrago. Deze handige fles met doseerdop poets je je witte schoenen weer handig wit.

Heb je leren witte sneakers. Gebruik daar dan onze creme surfine schoenpoets van Saphir voor. Uiteraard in de kleur wit!

Maak je sneakers dof of mat

Wil je je sneakers juist dof of glanzend maken?

Speciaal voor sneakers zijn er van Tarrago mogelijkheden om je sneakers een matte of juist glanzende look te geven.

Klik hier voor al onze sneaker care producten

Ons advies

Zoals gezegd: Een goed begin is het halve werk! Sprayen vooraf en regelmatig onderhouden (schoonmaken, leer voeden met Tarrago Sneaker Rescue en dan weer insprayen uiteraard).

Je krijgt geen spijt van onze Super White. Handig om je schoenen bij te witten. Dan kan na een grondige schoonmaak maar ook snel even de neuzen.

Je ziet ook vaker sneakers van gemengde stoffen. Niet alleen kunststof, maar ook leer en suède. Het suède kun je goed aanpakken met een suède spray (zie onze deer suède spray daarvoor)

Tot slot: Leuk cadeau voor de sneaker dragen of om je zelf te verwennen. Onze sneaker-kit!

Nog meer voor je sneakers