SUEDE EN GLAD LEER VERVEN

MAKKELIJK ZELF TE DOEN

Verschillende soorten schoenverf voor het verven van je schoenen

Het verven of bijkleuren van je schoenen is niet moeilijk. Voor elk soort leer en schoen hebben wij de benodigde verf in huis. Wel moet je het even voorbereiden: zorg voor (schoon) gereedschap, schone schoenen en een schone werkomgeving. En neem er de tijd voor.

Je kunt hier gelijk door klikken naar de betreffende soorten leer om je schoenen/laarzen te verven. En iets verder scrollen zie je de soorten verf die er zijn.

Kom je er nu niet uit? Mail ons gerust! Heb je vragen over je schoenen stuur dan eventueel even een foto mee!

De Schoenspecialist met een glimlach

GLAD LEER VERVEN

SUEDE VERVEN

SNEAKERS VERVEN

Schoenen en laarzen verven met indringverf

Een van de bekendste, en oudste,  manieren om je schoenen te verven is indringverf. Het woord zegt het al: deze verf dringt diep in het leer in. Dat doet het bij zowel gladleer als bij suede.

Van oudsher was indringverf er slechts in enkele kleuren. Saphir heeft met de Teinture Francaise lijn daar verandering in gebracht. Gelukkig zijn er nu ook heldere kleuren leverbaar.

Niet elke indringverf is geschikt voor zowel gladleer als suede. Het verschil zit hem in glans wat op een gladleren schoen of laars wel gewenst is maar niet bij Suede. Het voordeel van Saphir Teinture Francaise is dat het voor beide leersoorten geschikt is. Oók voor Nubuck!

Wil je gelijk aan de slag? Bestel ons gladleer indringverf pakket!

Schoenen verven met met een spuitbus

Gemakt dient de mens! Met een spuitbus is het verven van schoenen een stuk sneller geworden. Bijkomend voordeel is dat de vaak gewenste glans op je schoenen en laarzen gelijk aanwezig is.

Een nadeel kan zijn dat de verf niet helemaal intrekt in het leer en dat je bij beschadigen de oude kleur weer kunt tegen komen. Wie zich daar niet door laat tegenhouden kan met spuitverf zijn of haar schoenen en laarzen bijna dagelijks van kleur doen veranderen.

Wij bieden twee alternatieven aan voor het verven van je gladleren schoenen. Hieronder verstaan we vaak ook sneakers! Wij bieden de lijnen van Saphir Tenax aan en van TRG. Beide hebben een breed palet aan kleuren beschikbaar.

Het bijzondere aan verf voor gladleren schoenen en laarzen is dat de verf elastisch is. Het “veert” met het lopen en bewegen van het leer mee waardoor je niet snel krasjes krijgt en het bladdert daardoor ook niet snel af.

Schoenen verven met met een kwastje

Een hele andere manier van het verven van schoenen is een dekkende verf met een kwastje. Het is vele malen preciezer dan een spuitbus en dekt veel beter dan indringverf. Bijkomend voordeel: de glanslaag is er gelijk!

Met deze verf heb je meer tijd nodig maar als je specifieke wensen hebt kan dat vaak met deze verf. Wil je bijvoorbeeld kleuren mengen? Of wil je meerdere kleuren aanbrengen op de zelfde schoen? Het kan allemaal!

Ons advies

Het kiezen van de gewenste verf is een ding. Misschien wel de makkelijkste. Voor het beste resultaat is juiste de voorbereiding het belangrijkste.

Schoonmaken, schoonmaken, schoonmaken.

Zorg ervoor dat bij suede er geen zandkorreltjes en stof meer op en in het suede zit en bij gladleer dienen oude verf en poetslagen goed verwijderd te worden. Dat laatste doe je met leer reiniger. Let op: dat is niet zomaar aceton. Dit is een mix van niet alleen reinigende eigenschappen maar ook het voorbereiden van het leer voor het ontvangen van verf. Zodat de opgebrachte verf, of dat nu sprayverf is of indringverf, goed hecht.

Na indringverf is het raadzaam om je het te poetsen zodat je een mooi glanzend resultaat hebt. Dit doe je goed met Saphir Medaille Pommadier of extra dekkend Saphir Renovatrice.

En nu poetsen

Laat je schoenen nu rusten en een poosje drogen. Is dat klaar dan kun je met schoenpoets je schoenen poetsen om ze weer mooi als vanouds te maken. Ga daarvoor naar onze schoenpoets pagina.

Wanneer gebruik je schoenverf?

Je gaat aan de slag met schoenverf als je klaar bent met de kleur van je schoenen of als ze echt heel erg toegetakeld zijn en gewoon schoonmaken en poetsen geen zin meer heeft. Ook kies je voor schoenverf als je je sneakers wilt pimpen.

Kan ik mijn schoenen verven?

Tuurlijk! Jij kunt het ook! Met de juiste materialen, een schone werkomgeving en tijd zodat er de tijd voor kunt nemen. Het is geen hogere wiskunde: schoonmaken, eventueel afplakken, verven en drogen. Klaar! 

Wij zien dat echt iedereen zijn en haar schoenen en laarzen verft. Of het nu gladleer of suede is. En eigenlijk is iedereen reuze enthousiast over het resultaat.

Begin je met pimpen? Ga eerst oefenen op oude sneakers! Zodat je de slag goed te pakken krijgt.

Wat heb je nodig om je schoenen te verven?

Uiteraard heb je de juiste verf nodig om je schoenen te verven. Niet alle soorten verf zijn zowel geschikt voor gladleer als suede. Kijk daar goed naar! Heb je de juiste kleur verf gevonden? Dan heb je nog een paar dingen nodig om van het verven van je schoenen een succes te maken.

Voor gladleer heb je een Leer Reiniger nodig. Dit haalt oude verf, was, creme & poets van je schoenen zodat de nieuwe verf egaal kan intrekken. Daarna is het een advies om na het verven je schoenen te poetsen in de zelfde kleur voor een mooie glans look.

Voor Suede heb je na het verven een suede borsteltje nodig om de suede haartjes weer mooi op te borstelen.

Wij leveren altijd een bolkwastje mee. Soms is het raadzaam een tweede bolkwastje bij te bestellen.

De verschillende soorten schoenverf

Afhankelijk van het leer soort en je wensen zijn er een aantal alternatieve verf soorten voor je schoenen. 

Voor suede en nubuck kun je kiezen voor indringverf voor de meest grondige manier van verven. Daarnaast zijn er zogenaamde deppers die vooral bestaan uit heel veel kleurpigment. Een mooie oplossing als je de zelfde kleur wilt versterken.

Gladleer kun je ook met indringverf verven en daarnaast hebben wij spuitbussen in ons assortiment waarmee je je schoenen egaal kunt insprayen. Dat is een elastische verf speciaal voor schoeisel.

Sneakers kun je afhankelijke van het materiaal verven. Daarnaast hebben we ook een mooi assortiment aan kleuren om je sneakers te stylen en te pimpen.

Welke kleur schoenverf heb ik nodig?

Uiteraard kies je de kleur die je leuk vind. Bij pimpen en bij een spuitverf lukt dat eigenlijk voor 100%. We hebben namelijk een enorm breed assortiment aan kleuren. Zelf verschillende fluor kleuren en andere in het oog springende detail verven.

Voor indringverf gaat dit niet helemaal op. Dat is dus per definitie voor suede. Je kunt bij het gebruik van indring verf alleen kiezen voor een tint donkerder dan je nu hebt. Niet voor een lichtere kleur.

Het assortiment aan indringverf wordt wel steeds breder maar is nog niet zo groot. Wel kun je deze kleuren zelf mengen tot de gewenste kleur.

Hoe gebruik je schoenverf?

De meest gebruikte schoenverf voor schoenen en laarzen is indringverf. Deze breng je makkelijk en zonder druppels en druipers aan met een bolkwastje. Gebruik steeds een klein beetje verf zodat je rustig en egaal het leer van je schoenen kunt verven.

Voor spuitbussen geld het met korte stoten insprayen van de schoen of laars op een afstand van circa 25cm. Probeer de laag zo dun mogelijk aan te brengen.

Hoe kan ik leren schoenen verven?

Leren schoenen en leren laarzen en dan bedoel ik uiteraard gladleer kun je het beste verven met indring verf. Hiermee verf je het leer tot diep in de poriën en kun je nadien je schoenen verder onderhouden met een verzorgende schoenpoets.

Ook kun je kiezen voor een sprayverf. Je hebt dan een veel groter assortiment aan kleuren en je hoeft nadien je schoenen niet meer te poetsen. Een keer insprayen met een Lanoline sprayflacon en ze glanzen.

Hoe verf ik mijn suede schoenen?

Suede en nubuck verf je tot op het bot met indringverf. Hiermee geef je het suede weer een fantastische look. Helemaal als je nadien – als de verf goed droog is – het suede even opborstelt met een suede borstel.

Een makkelijker manier is het gebruik van een depper. In de ene depper zit nog meer pigment dan in de andere. Maar ik zou het dan wel bij de zelfde kleur houden. Grote kleurverschillen ga je hier niet mee maken.

Hoe verf ik sneakers?

Dat is afhankelijk van wat je wilt. Ga je ze stylen en pimpen of ga je je gladleren of suede sneakers van een andere kleur voorzien.

Voor het pimpen lees je hier alles over het verven van sneakers.

Voor suede adviseer ik je om aan de slag te gaan met indringverf of een depper. Gladleer kan zowel met een indringverf als met een sprayverf.

Wat is de beste schoenverf?

Als schoenspecialist adviseer ik indringverf. Maar eigenlijk moet ik naturlijk vragen wat je wilt bereiken met het verven van je schoenen.

Heb je suede dan houd het bij indringverf eigenlijk wel op. Met gladleer heb je de keuze tussen indringverf en sprayverf: zit de kleur niet bij indringverf? Ga dan voor sprayverf.

Let op, laat je niet afremmen. Ook jij kunt je schoenen verven. Het verven met indringverf is minder ingewikkeld dan het lijkt.

Waar bestel ik schoenverf?

Makkelijke vraag! Uiteraard bestel je de beste verf uit het breedste assortiment bij de schoenspecialist.nl

Kom je er niet uit? Laat het me weten! Stuur me gerust een email eventueel met wat foto’s en ik geef je het advies op maat.

SUEDE ONDERHOUD

SUEDE BEHANDELEN EN BIJKLEUREN

OF GA JE VOOR EEN ANDER KLEURTJE

VERF JE SCHOENEN

HET KAN OOK ANDERS

DUURZAAM SCHOEN ONDERHOUD

SNEAKER ONDERHOUD

WITTE SNEAKERS WIT HOUDEN?

SNEAKER ONDERHOUD

SCHOENEN RENOVEREN

GRONDIG SCHOENEN SCHOONMAKEN

WANDELSCHOENEN IN TOPCONDITIE?

WANDEL - BERGSCHOEN ONDERHOUD