Verschillende soorten schoenverf voor het verven van je schoenen

Het verven of bijkleuren van je schoenen is niet moeilijk. Zeker niet met onze schoenverf. Wel moet je het even voorbereiden. Zorg voor (schoon) gereedschap, schone schoenen en een schone werkomgeving. Een paar kranten op het tafelblad voorkomt vervuiling.

Kom je er niet uit? Mail ons gerust! Stuur eventueel een foto mee!

Met vr. groet, Jan van Klooster

De Schoenmaker met een glimlach

Gladleer of Suede met indringverf verven

Het verven van je schoenen is in een handomdraai gebeurd met schoenverf. Ga echter niet gehaast te werk en weet dat je beter 2x kunt verven dan 1x teveel verf gebruiken.

Stap 1: Verwijder de veters & span de schoenen op met een spanner of met kranten;

Stap 2: Maak de schoenen schoon met Leder Cleaner -> Daarna een poosje laatje drogen;

Stap 3: Verf de schoenen rustig met het kwastje (1 bijgeleverd). Vergeet de tong niet.

Stap 4: Laat de schoenen goed drogen! En poets ze daarna met een schoenpoets in de juiste kleur op.

Gladleer met spuitbus verven

Met een spuitbus ben je flexibeler en heb je keuze uit meer kleuren. TRG Super Color is er in 40 kleuren. De verf is elastisch en bladdert daardoor niet snel af.

Stap 1: Verwijder de veters & span de schoenen op met een spanner of met kranten;

Stap 2: Maak de schoenen schoon met Leder Cleaner -> Daarna een poosje laatje drogen;

Stap 3: Schud de spuitbus goed en spuit rustig een eerste laagje (hoeft niet gelijk te dekken). Hierna even laten drogen

Stap 4: Deze stap herhalen tot het gewenste resultaat bereikt is.

Ons advies

Bij gladleer adviseren we VG Indringverf. Deze verf is (helaas) in slechts 3 kleuren leverbaar. Maar dat is niet voor niets: deze schoenverf dekt zeer goed en bieden je schoenen echt een tweede leven.

Voor suède schoenen adviseren we Saphir Teinture of Cathiel Schoenverf aan. Deze schoenverf is er in meerdere kleuren. VG Indringverf wordt door onze leverancier niet geadviseerd voor suede.

Schoenen verven met een spuitbus van TRG Supercolor bied veel meer mogelijkheden. Een enorm palet aan kleuren zijn mogelijk. Je geeft je schoenen daarmee een soort gekleurde coating.

TIP: Bestel gelijk schoenpoets mee voor je gladleren schoenen in de zelfde kleur van Saphir Creme Surfine of Saphir Medaille D’Or.

Handige hulpmiddelen