SUEDE EN GLAD LEER VERVEN

MAKKELIJK ZELF TE DOEN

Verschillende soorten schoenverf voor het verven van je schoenen

Het verven of bijkleuren van je schoenen is niet moeilijk. Voor elk soort leer en schoen hebben wij de benodigde verf in huis. Wel moet je het even voorbereiden: zorg voor (schoon) gereedschap, schone schoenen en een schone werkomgeving. En neem er de tijd voor.

Je kunt hier gelijk door klikken naar de betreffende soorten leer om je schoenen/laarzen te verven. En iets verder scrollen zie je de soorten verf die er zijn.

Kom je er nu niet uit? Mail ons gerust! Heb je vragen over je schoenen stuur dan eventueel even een foto mee!

De Schoenspecialist met een glimlach

GLAD LEER VERVEN

SEUDE VERVEN

SNEAKERS VERVEN

Schoenen en laarzen verven met indringverf

Een van de bekendste, en oudste,  manieren om je schoenen te verven is indringverf. Het woord zegt het al: deze verf dringt diep in het leer in. Dat doet het bij zowel gladleer als bij suede.

Van oudsher was indringverf er slechts in enkele kleuren. Saphir heeft met de Teinture Francaise lijn daar verandering in gebracht. Gelukkig zijn er nu ook heldere kleuren leverbaar.

Niet elke indringverf is geschikt voor zowel gladleer als suede. Het verschil zit hem in glans wat op een gladleren schoen of laars wel gewenst is maar niet bij Suede. Het voordeel van Saphir Teinture Francaise is dat het voor beide leersoorten geschikt is. Oók voor Nubuck!

Wil je gelijk aan de slag? Bestel ons gladleer indringverf pakket!

Schoenen verven met met een spuitbus

Gemakt dient de mens! Met een spuitbus is het verven van schoenen een stuk sneller geworden. Bijkomend voordeel is dat de vaak gewenste glans op je schoenen en laarzen gelijk aanwezig is.

Een nadeel kan zijn dat de verf niet helemaal intrekt in het leer en dat je bij beschadigen de oude kleur weer kunt tegen komen. Wie zich daar niet door laat tegenhouden kan met spuitverf zijn of haar schoenen en laarzen bijna dagelijks van kleur doen veranderen.

Wij bieden twee alternatieven aan voor het verven van je gladleren schoenen. Hieronder verstaan we vaak ook sneakers! Wij bieden de lijnen van Saphir Tenax aan en van TRG. Beide hebben een breed palet aan kleuren beschikbaar.

Het bijzondere aan verf voor gladleren schoenen en laarzen is dat de verf elastisch is. Het “veert” met het lopen en bewegen van het leer mee waardoor je niet snel krasjes krijgt en het bladdert daardoor ook niet snel af.

Schoenen verven met met een kwastje

Een hele andere manier van het verven van schoenen is een dekkende verf met een kwastje. Het is vele malen preciezer dan een spuitbus en dekt veel beter dan indringverf. Bijkomend voordeel: de glanslaag is er gelijk!

Met deze verf heb je meer tijd nodig maar als je specifieke wensen hebt kan dat vaak met deze verf. Wil je bijvoorbeeld kleuren mengen? Of wil je meerdere kleuren aanbrengen op de zelfde schoen? Het kan allemaal!

Ons advies

Het kiezen van de gewenste verf is een ding. Misschien wel de makkelijkste. Voor het beste resultaat is juiste de voorbereiding het belangrijkste.

Schoonmaken, schoonmaken, schoonmaken.

Zorg ervoor dat bij suede er geen zandkorreltjes en stof meer op en in het suede zit en bij gladleer dienen oude verf en poetslagen goed verwijderd te worden. Dat laatste doe je met leer reiniger. Let op: dat is niet zomaar aceton. Dit is een mix van niet alleen reinigende eigenschappen maar ook het voorbereiden van het leer voor het ontvangen van verf. Zodat de opgebrachte verf, of dat nu sprayverf is of indringverf, goed hecht.

Na indringverf is het raadzaam om je het te poetsen zodat je een mooi glanzend resultaat hebt. Dit doe je goed met Saphir Medaille Pommadier of extra dekkend Saphir Renovatrice.

En nu poetsen

Laat je schoenen nu rusten en een poosje drogen. Is dat klaar dan kun je met schoenpoets je schoenen poetsen om ze weer mooi als vanouds te maken. Ga daarvoor naar onze schoenpoets pagina.

SUEDE ONDERHOUD

SUEDE BEHANDELEN EN BIJKLEUREN

OF GA JE VOOR EEN ANDER KLEURTJE

VERF JE SCHOENEN

HET KAN OOK ANDERS

DUURZAAM SCHOEN ONDERHOUD

WITTE SNEAKERS WIT HOUDEN?

SNEAKER ONDERHOUD

SCHOENEN RENOVEREN

GRONDIG SCHOENEN SCHOONMAKEN

WANDELSCHOENEN IN TOPCONDITIE?

WANDEL - BERGSCHOEN ONDERHOUD