Moeten je schoenen  opgeknapt worden?

Soms lijkt het alsof er geen eer meer aan te behalen valt. Maar vergis je niet! Goede leren schoenen kunnen echt wel tegen een stootje. Ook als je ze eigenlijk al eerder had moeten behandelen. We hebben het dan niet meer over poetsen maar gaan voor een renovatie. Dat betekend: grondig schoonmaken en daarna weer opbouwen. Nee, dat is niet zo moeilijk! Jij kunt dat ook 🙂

Kom je er niet uit? Mail ons gerust! Stuur eventueel een foto mee!

Met vr. groet, Jan van Klooster

De Schoenmaker met een glimlach

Stap 1: Schoonmaken

Schoenen grondig schoonmaken

Je schoenen zien er soms niet meer uit. Vuil, water, oude schoenpoets en een tijd geen onderhoud. Je wilt ze bijna in de kliko gooien. STOP! Dat hoeft echt niet. Met een grondige schoonmaak beurt en vervolgens poetsen krijg je ze weer mooi. Het is handig om je veters eerst uit de schoenen te halen.

Schoenrenovatie

We beginnen met het schoonborstelen van de schoen: zand en modder verwijderen we met de vuilborstel.

Daarna gaan we aan de slag met Rénomat. Het reinigingsmiddel van Saphir speciaal voor schoenen. Als alternatief kun je kiezen voor zadelzeep als alternatief.

Stap 2: Opbouwen

Kale schoenen voeden

Nu je schoenen helemaal kaal zijn en er geen spoortje vuil of beschermende poets meer op zit. Is het van belang dat je je schoenen eerst voedt. Doe dat met Renovateur van Saphir. We hebben twee smaken:

  • Saphir Medaille D’or – Renovateur
  • Saphir Renovateur

Wil je het beste en zijn je schoenen het waard? Ga voor Medaille D’or. Je betaald iets meer maar dat is het het waard. Of kies voor het alternatief met een zacht prijsje. Omgerekend is de Medaille slechts een klein

 

Stap 3: Poetsen

Hulpmiddelen