ook jij kunt het!

SCHOENEN POETSEN

MOOI RESULTAAT

DE SCHOENSPECIALIST HELPT JE GRAAG

Elke leren schoen heeft onderhoud nodig. Door regelmatig je schoenen te poetsen houd je ze mooi en heb je er jaren plezier van. Zorg ervoor dat je kwalitatieve schoenpoets gebruikt. Gebruik je namelijk synthetische (vaak de goedkopere) dan sluit de beschermlaag je schoenen af. Vocht kan geen kant meer op en je schoenen worden zeer lelijk. Leer is namelijk een natuurlijk product en moet kunnen ademen. Wij kiezen daarom voor de lijnen van Saphir. Een merk dat in 1925 de Gouden Medaille heeft gewonnen voor haar schoenpoets en nadien nooit geëvenaard is. Nostalgie bij een ambachtelijk vakmanschap. Mooi hé?

Kom je er niet uit? Mail ons gerust! Stuur eventueel een foto mee dan kunnen we je goed adviseren!

Met vr. groet, Jan van Klooster

De Schoenmaker met een glimlach

Onze schoencrème keuze

Welke schoencreme kiezen?

Zoals gezegd: kies niet voor synthetische (petroleum) schoenpoets of schoencreme. Maar ga gelijk na het schoonmaken met een vuilborstel aan de slag met een voedende schoencreme.

Wij hebben in ons assortiment een aantal mogelijkheden.

Voor de “beste prijs/kwaliteit verhouding” ga je voor Saphir Creme Surfine of Collonil Shoe Cream. Of de Waterstop Tube van Collonil.

De beste kwaliteit krijg je bij Collonil 1909 Supreme Creme de Luxe en Saphir Medaille d’Or Pommadier. Beide zitten bomvol met alleen de beste ingrediënten. Het kleurenpallet is echter in beide gevallen wat kleiner.

Onze wax poets keuze

Ga je voor Wax?

De een poetst liever met een creme, de ander wil een wax en zelf combineren we deze twee soorten schoenpoets graag. Waar creme voornamelijk intrekt zorg je met wax meer voor een laagje die in verhouding voor meer glans zorgt.

Wij vinden de combinatie fantastisch door eerst creme te gebruiken en daarna de schoen deels (neus) of geheel na te poetsen met wax. Weet dat je dit net als creme met kleine beetjes tegelijk aanbrengt. Te is zeker met wax niet goed.

Met de geelwax kun je nagenoeg elke kleur aan. Het lost wat “oude” schoencrème op en neemt die kleur aan en geeft de schoen weer een mooie glanzende look. Na verloop van tijd dien je wel met de juiste kleur verder te poetsen.

Om je schoenen voor en/of na te behandelen

Voor- én nabehandelen

Wil je een optimaal resultaat is het aan te bevelen om je schoenen voor het poetsen in te smeren met Renovateur. Het voedt het leer en houd het leer soepel en zacht. Deze is ook te vinden in twee lijnen

Is er meer nodig? En moeten je schoenen eerst goed schoongemaakt worden en ontdaan van oude schoencrème? Ga dan voor Saphir Cleaner of Saphir Renomat.

Ga je ook voor een mooie afwerking met een extra glanzend resultaat. Gebruik dan Saphir Mirror Gloss. Deze creme komt uit de Medaille D’or lijn en dan vooral aan te raden als je de Medaille D’or Lijn gebruikt en een genieter bent van mooi gepoetste schoenen. Mirror Gloss is juist bedoeld voor de neuzen.

Wil je optimale bescherming en het gemak van een spuitbus. Ga voor Invulner! Deze spray op basis van dierlijke olien voedt en beschermt. En is daarmee een alternatief voor het poetsen. We bieden je de keuze uit de Medaille lijn van Saphir en de reguliere.

Ook je leren zolen hebben bescherming nodig. Met Saphir Sole Guard zorg je ervoor dat er minder vocht in trekt en dat het leer soepel blijft.

Hulpmiddelen voor het schoenen poetsen

Goed gereedschap is het halve werk! We raden voor het insmeren en uitpoetsen altijd borstels aan die voorzien zijn van paardenhaar. Deze zijn kwalitatief een stuk beter dan de kunststof borstels. Omdat het prijsverschil minimaal is hebben wij deze uitsluitend in ons assortiment. We hebben geen borstels van Saphir in ons assortiment omdat de meerprijs daarvoor – volgens ons – niet opweegt regende meerkosten.

Tijdens het poetsen maar ook ideaal voor het opbergen van schoenen zijn schoenspanners: je houd je schoenen strak en in model.

Voor een frisse start raden we je ons complete borstel pakket aan! Gelijk alle borstels van goede kwaliteit in huis.

Kan het ook makkelijker?

Ja zeker!

Laten we duidelijk zijn: het beste resultaat – zéker voor de lange termijn – behaal je met schoenpoets van Saphir. Maar iedereen ziet die reuze handige sponsjes en middeltjes. Voor een snelle opfrisbeurt is het zeker handig zo’n potje in de auto of op het werk te hebben staan.

Dit blijven gebruiken zorgt ervoor dat je schoenen wel een keer een renovatie opknapbeurt kunnen gebruiken. Daarmee bedoelen we helemaal schoon en kaal maken en opnieuw opbouwen.

Ons advies

  1. Schoonmaken: Maak je schoenen eerst schoon met een vuilborstel of doek. Vergeet de randen, naden en stiksels niet. Handig om je veters vooraf er uit te halen. (Tijd om ze te renoveren? Dus echt een grondige opknap beurt nodig? Op onze pagina schoenen renoveren tref je meer info.)
  2. Kies een matchende schoenpoets en paardenhaar insmeerborstel. Breng kleine hoeveelheden schoencrème gelijkmatig met de borstel aan op de schoenen. De poets moet in het leer trekken en niet op de schoen blijven zitten. Vergeet de randen en naden niet goed in te smeren.
  3. Geef de schoenen vervolgens even rust door ze te laten drogen. Niet bij een verwarming! Eventueel herhaal je stap 2 nogmaals als het resultaat nog niet het gewenst effect heeft.
  4. Tenslotte met een uitpoetsborstel de schoenen flink uitpoetsen zodat de poets goed de schoenen in trekt en je schoenen mooi gaan glansen.
  5. Wil je je schoenen vervolgens beschermen? Kies dan voor een impregneerspray zodat extra waterafstotend zijn. Gebruik je Mirror Gloss dan is het insprayen uiteraard niet nodig.

Zijn de schoenen ernstig beschadigd of zijn ze heel erg vaal geworden (vaker poetsen!) dan raden we onze VG Kleurcreme aan. Hierin zitten veel meer kleurpigmenten waardoor je veel dekkender kunt poetsen.

Extra dekkende schoencrème

Extra dekkende schoencreme

Soms heb je meer nodig dan alleen een reguliere schoencrème. Wij adviseren je te kiezen voor Creme Renovatrice van Saphir. Deze creme zit bomvol kleurpigmenten en bevat ijzerdeeltjes om beschadigen weg te werken en je schoenen op te knappen. Als alternatief bieden we ons huismerk VG Kleurcreme aan. Kijk naar de vele kleurmogelijkheden!

SUEDE ONDERHOUD

SUEDE BEHANDELEN EN BIJKLEUREN

OF GA JE VOOR EEN ANDER KLEURTJE

VERF JE SCHOENEN

WANDELSCHOENEN IN TOPCONDITIE?

WANDEL - BERGSCHOEN ONDERHOUD

HELEMAAL AFGELOPEN?

RENOVEER JE SCHOENEN

WITTE SNEAKERS WIT HOUDEN?

SNEAKER ONDERHOUD

HET KAN OOK ANDERS

DUURZAAM SCHOEN ONDERHOUD