DE SCHOENSPECIALIST HELPT JE GRAAG

Elke leren schoen heeft onderhoud nodig. Door regelmatig je schoenen te poetsen houd je ze mooi en heb je er jaren plezier van. Zorg ervoor dat je kwalitatieve schoenpoets gebruikt. Gebruik je namelijk synthetische (vaak de goedkopere) dan sluit de beschermlaag je schoenen af. Vocht kan geen kant meer op en je schoenen worden zeer lelijk. Leer is namelijk een natuurlijk product en moet kunnen ademen. Wij kiezen daarom voor de lijnen van Saphir. Een merk dat in 1925 de Gouden Medaille heeft gewonnen voor haar schoenpoets en nadien nooit geëvenaard is. Nostalgie bij een ambachtelijk vakmanschap. Mooi hé?

Kom je er niet uit? Mail ons gerust! Stuur eventueel een foto mee dan kunnen we je goed adviseren!

Met vr. groet, Jan van Klooster

De Schoenmaker met een glimlach

Onze schoenpoets keuze

Welke schoenpoets kiezen

Zoals gezegd: kies niet voor synthetische (petroleum) schoenpoets of schoensmeer. Maar ga gelijk na het schoonmaken met een doek of vuilborstel aan de slag met één van de volgende twee schoenpoetsen:

  • Saphir Medaille D’or: De beste schoenpoets die er ter wereld beschikbaar is. Bestaat uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten. 75ml voor € 12,75. Maar dan heb je ook wat!
  • Saphir Creme Surfine: Valt voor mij in de beste prijs/kwaliteit verhouding. Een goede schoenpoets voor een nette prijs. 50ml voor € 4,90.

Om je schoenen voor en/of na te behandelen

Voor- én nabehandelen

Wil je een optimaal resultaat is het aan te bevelen om je schoenen voor het poetsen in te smeren met Renovateur. Het voedt het leer en houd het leer soepel en zacht. Deze is ook te vinden in twee lijnen

  • Saphir Medaille D’or – Renovateur;
  • Saphir Rénovateur.

Ga je ook voor een mooie afwerking met een glanzend resultaat. Gebruik dan Saphir Mirror Gloss. Deze creme komt uit de Medaille D’or lijn en dan vooral aan te raden als je de Medaille D’or Lijn gebruikt en een genieter bent van mooi gepoetste schoenen.

Wil je optimale bescherming en het gemak van een spuitbus. Ga voor Saphir Huile Nutrive Spray! Deze spray op basis van dierlijke olien voedt en beschermt. En is daarmee een alternatief voor het poetsen.

Hulpmiddelen voor het schoenen poetsen

Goed gereedschap is het halve werk! We raden voor het insmeren en uitpoetsen altijd borstels aan die voorzien zijn van paardenhaar. Deze zijn kwalitatief een stuk beter dan de kunststof borstels. Omdat het prijsverschil minimaal is hebben wij deze uitsluitend in ons assortiment. We hebben geen borstels van Saphir in ons assortiment omdat de meerprijs daarvoor – volgens ons – niet opweegt regende meerkosten.

Tijdens het poetsen maar ook ideaal voor het opbergen van schoenen zijn schoenspanners: je houd je schoenen strak en in model.

Voor een frisse start raden we je ons complete borstel pakket aan! Gelijk alle borstels van goede kwaliteit in huis.

Kan het ook makkelijker?

Ja zeker!

Laten we duidelijk zijn: het beste resultaat – zéker voor de lange termijn – behaal je met schoenpoets van Saphir. Maar iedereen ziet die reuze handige sponsjes en middeltjes. Voor een snelle opfrisbeurt is het zeker handig zo’n potje in de auto of op het werk te hebben staan.

Dit blijven gebruiken zorgt ervoor dat je schoenen wel een keer een renovatie opknapbeurt kunnen gebruiken. Daarmee bedoelen we helemaal schoon en kaal maken en opnieuw opbouwen.

Ons advies

  1. Schoonmaken: Maak je schoenen eerst schoon met een vuilborstel of doek. Vergeet de randen, naden en stiksels niet. Handig om je veters vooraf er uit te halen. (Tijd om ze te renoveren? Dus echt een grondige opknap beurt nodig? Op onze pagina schoenen renoveren tref je meer info.)
  2. Kies een matchende schoenpoets en paardenhaar insmeerborstel. Breng kleine hoeveelheden schoencrème gelijkmatig met de borstel aan op de schoenen. De poets moet in het leer trekken en niet op de schoen blijven zitten. Vergeet de randen en naden niet goed in te smeren.
  3. Geef de schoenen vervolgens even rust door ze te laten drogen. Niet bij een verwarming! Eventueel herhaal je stap 2 nogmaals als het resultaat nog niet het gewenst effect heeft.
  4. Tenslotte met een uitpoetsborstel de schoenen flink uitpoetsen zodat de poets goed de schoenen in trekt en je schoenen mooi gaan glansen.
  5. Wil je je schoenen vervolgens beschermen? Kies dan voor een impregneerspray zodat extra waterafstotend zijn. Gebruik je Mirror Gloss dan is het insprayen uiteraard niet nodig.

Zijn de schoenen ernstig beschadigd of zijn ze heel erg vaal geworden (vaker poetsen!) dan raden we onze VG Kleurcreme aan. Hierin zitten veel meer kleurpigmenten waardoor je veel dekkender kunt poetsen.

Extra dekkende schoencrème

Extra dekkend

Soms heb je meer nodig dan alleen een reguliere schoenpoets. Met ons huismerk VG Kleurcreme ben je dan geholpen. Met extra veel kleurpigmenten is de poets extra dekkend. Vooral handig met intensief gebruikte (Kinder)schoenen. Diepe krassen zijn snel weg gewerkt en je schoenen zijn weer netjes.