Echt afgelopen schoenen zijn nog goed op te knappen

Recent een paar “mooie” leren herenschoenen ontvangen. Alhoewel mooi… Deze waren gebruikt als werkschoenen en zagen er niet meer uit. Vies, uitgedroogd en totaal geen glans meer.

Dat zijn mooie uitdagingen waar vaak een mooi resultaat mee te halen valt. In slechts een paar stappen zijn de schoenen opgeknapt. Tijdsspannen een kleine anderhalf uur, maar daar zitten een paar pauzes tussen om de schoenen te laten drogen.

We beginnen met schoonmaken: met een vuilborstel even flink afborstelen zodat vuil, stof en zandkorrels verdwenen zijn. In dit bijzondere geval ook even met een klamvochtige doek de schoenen afgenomen.

Daarna zijn we met Saphir Renovateur de schoenen flink gaan voeden. Doe dat niet met een dikke laag in een keer. Maar neem steeds een beetje Saphir Renovateur en wrijf dit rustig met draaiende bewegingen in. Ik liet tussen door de schoenen een kwartiertje staan zodat de Renovateur kon intrekken en herhaalde dit omdat deze schoenen wel erg verwaarloosd waren.

Welke Renovateur kiesen? We hebben zowel Saphir Medaille D’Or Renovateur als Saphir Renovateur. Verschil zit hem in de kwaliteit van de bestanddelen. Wij zijn promoters van Medaille. Máár het moet wel nodig zijn. Deze schoenen waren dermate verouderd dat ze nooit meer nieuw zouden worden. Dus volstond voor ons Saphir Renovateur. Normaliter bij het gewoon voeden van schoenen en daarna poetsen adviseren wij Saphir Medaille D’Or Renovateur.

Toen de schoenen goed droog waren ben ik de schoenen gaan poetsen met Saphir Renovatrice Cognac. Waarom Renovatrice? Omdat dit een extra dekkende schoencrème is met veel kleurpigment. Met een gewone schoencrème zou dit niet meer lukken. Neem een beetje Renovatrice op een insmeerborstel of poetsdoek en begin je schoenen met rustig ronddraaiende bewegingen in te poetsen. Wederom: gebruik niet teveel in 1x. Je kunt beter meerder dunne laagjes aanbrengen dan 1 dikke.

Tussen de laagjes goed laten drogen. Daarna rest alleen nog het uitborstelen. Gebruik hiervoor een uitpoetsborstel. Met snelle halen poets je de schoenen glanzend. Hieronder tref je het eindresultaat aan: links behandeld en rechts (nog) niets aan gedaan.

En zo zien je dat je oude schoenen die klaar waren voor de kliko weer bruikbaar kunt krijgen.

Vragen? Neem gerust contact met ons op!

Geef een antwoord