Welke impregneer spray kiezen?

Als je je schoenen wilt beschermen tegen water en vuil kun je naast regelmatig onderhoud voor extra bescherming kiezen door je schoenen en laarzen te impregneren. Deze krijgen verschillende namen als “waterstop”, “invulner”, “anti-rain” of “waterproofer”.

Er zijn verschillende soorten impregneer spray. Iedereen kent de standaard variant. Maar tegenwoordig heb je ze ook met Nano technologie. Ook tegelijkertijd verzorgende / voedende impregneer bestaat. En tot slot kun je natuurlijk voor een ecologische variant kiezen. Beter voor jou en het milieu.

Nano Impregneer spray

Met de moderne Nano technologie zorg je naast voor betere bescherming ook voor het laten ademen van je schoenen. Enerzijds zorgt Nano dus voor bescherming maar het sluit je schoenen ook weer niet helemaal af. Beter voor leer en zweet voeten 🙂

Impregneer spray met wat extra’s!

Vaak vergeten we door de impregneerspray om onze schoenen nog te verzorgen. Even sprayen en klaar… maar helaas! Ook als je je schoenen impregneert hebben ze nog steeds verzorging nodig! Doe dat uiteraard altijd vooraf!

Maar met deze Invulner van Medaille: kies je voor 2 in 1. Hier zitten ingrediënten in die het leer voeden en beschermen naast het impregneren.

Ecologische impregneer spray

Kies voor de duurzame optie! Impregneer spray is – sorry! – niet de beste keuze met het milieu in je achterhoofd. Gelukkig is daar een oplossing voor!

Met onze selectie aan ecologische impregneer spray denk je zowel aan je schoenen, het milieu en jezelf! Geen drijfgassen! En wij hebben zelfs een vegan optie!

Ook hier kun je de verantwoorde keuze maken speciaal voor bergschoenen of sneakers.

En ja! Ze werken perfect!

Hoe gebruik je Impregneer spray?

Nou, maak je geen zorgen! Jij kunt het ook 🙂

Behalve de ecologische variant raden we je aan om het impregneren buiten te doen! Lukt dat niet dan op een goed geventileerde plaats.

Spray vanaf een afstand van circa 20 cm met korte “sprays” de schoen of laars helemaal in. Is het de eerste keer? Dan is het advies om het na het drogen nogmaals te doen voor de perfecte bescherming.

Test bij het eerste gebruik de schoenen/laarzen eerst op kleurechtheid op een onopvallende plaats.

Laten we afspreken dat je het impregneren elke 2 tot 3 weken herhaald. Behalve als je schoenen nat zijn geworden: dan – na het drogen – gelijk weer beschermen met impregneer spray.

Tot slot: Je brengt impregneer spray in principe altijd aan op droge schoenen. Bij Nikwax mag het direct na het schoonmaken en daarmee dus natte schoenen.