Reiniger voor gladleer

Soms red je het met alleen onze Lotion niet meer. Dan heb je wat sterkers nodig! Met deze reiniger voor Gladleer pak je de stevige vervuilde, oude vlekken en vet aan. Maar ook oude poets, creme en was lagen verwijder je.

Eigenlijk heeft elke schoen af en toe een flinke opknapbeurt nodig. Je blijft anders creme op creme smeren. Er ontstaan lagen schoenpoets wat niet goed is voor het leer. Je begint vuil gewoon in te poetsen.

Renoveer je gladleren schoenen en laarzen met mijn Reiniger voor Gladleer 🙂

Gladleer reinigen

Het is slim om vooraf het leer vast schoon te borstel met een borsteltje zodat zand, los vuil straks niet in de weg zit.

En nu aan de slag met Gladleer Reiniger. Zie hieronder het stappen plan:

En na het reinigen… Lotion en creme!

Het leer wordt niet alleen ontdaan van vuil en oude poets. Ook de oude goede ingrediënten van het leer worden natuurlijk verwijderd.

Dat moet je weer aanvullen! Ik adviseer daarom, als het leer goed is opgedroogd, te starten met Lotion. Smeer 1 a 2 laagjes. Wederom laten drogen en nu in de juiste kleur met de juiste creme mooi oppoetsen.

Onze Reiniger voor Gladleer:

Wat maakt een goede reiniger? De ingrediënten uiteraard! En natuurlijk in welke verhouding! Hieronder een overzicht met de voornaamste ingrediënten:

  • Natuurlijke hars;
  • Montan was;
  • Oplosmiddelen;
  • Water;
  • Calciumzout.