Nixwax, voor bergschoenen

De verantwoorde oplossing voor bergschoenen, wandelschoenen en werkschoenen. Met Nikwax zorgen we ervoor dat de schoen droog blijft en toch blijft ademen. En dat op de meest ecologisch verantwoorde manier.

Ga snel naar onderhoud voor:

Impregneerwax van nikwax

Nikwax is een niet zacht makende impregneer wax voor leren schoenen en laarzen. Maar Nikwax versterkt ook andere materialen die gebruikt worden op schoenen zoals katoen en fleece – deze materialen zijn vaak in basis niet waterafstotend.

Door het gebruik van Nikwax creeer je een flexibele waterafstotende laag zonder dat je schoenen niet meer ademen. Je kunt dus nog steeds je warmte kwijt.

Het gemakt waarmee je ermee werkt is verbazend. Simpelweg je schoenen royaal inspuiten met Nikwax. Zelfs als ze doorweekt zijn met water kan dit. Na het drogen zijn je schoenen waterdicht.

Eerst schoonmaken

Hoe vuiler de schoen hoe meer water opgenomen wordt. Zijn je schoenen niet nieuw meer? Dan adviseren we je om je bergschoenen of wandelschoenen eerst te reinigen met Nikwax. De Footwear Cleaning Gel van Nikwax reinigt veilig en revitaliseert de ademende en waterafstotende werking. Daarna ruim insprayen met Fabric & Leather Proof.

Ook voor Suede en Nubuck

Speciaal voor Seude en Nubuck heeft Nikwax hier ook de juiste middelen voor. Er er is meer… 

Heb je een vraag over het onderhouden van je bergschoenen, wandelschoenen of werkschoenen? Neem gerust contact met ons op!

Verantwoord beschermen met nikwax

Het bijzondere aan Nikwax is dat er geen schadelijke bestands delen inzitten. Het is niet alleen het beste middel voor je bergschoenen en wandelschoenen maar ook de meest verantwoorde keuze.