Inlegzolen

INLEGZOLEN

Er is ontzettend veel keus aan inlegzolen. Voor ondersteuning, semi-orthopedisch, zweetvoeten en comfort. Ook zijn er veel verschillende merken actief op deze markt.

De Schoenspecialist.nl kiest voor twee merken: Saphir en Mysole. Twee topmerken omdat kwaliteit nu eenmaal van doorslag gevend belang moet zijn voor je voeten.

Inlegzolen

Inlegzolen koop je niet alleen bij ernstige voetklachten. Wij lopen enorm veel en staan vaak lange tijd, ondersteuning en comfort is dus enorm belangrijk om comfortabel en pijnloos te lopen en te staan. Schoenfabrikanten leveren de schoenen af met een standaard algemene zool. Vaak zonder veel ondersteuning. Voor een pasvorm die bij je voeten past, kies je voor een paar inlegzolen die gemaakt zijn voor het doel waar je de inlegzolen voor wilt gebruiken. Graag lichten we hieronder onze keuzes uit. Neem gerust contact met ons op als je vragen hebt.

Platvoet inlegzolen

Afhankelijk van de vorm platvoeten maar ook het gevoel dat je aan het eind van de dag “platvoeten” hebt kan goed betekenen dat je voeten best wat meer ondersteuning kunnen gebruiken. Comfort van Saphir is dan een hele goede keuze. Lopen gaat beter, je kunt je schoenen langer aanhouden en je hebt (minder) geen pijn aan het eind van de dag.  Wanneer je echter stijve platvoeten heeft is het een goed idee om een arts te bezoeken. Het kan zijn dat alleen een Comfort inlegzool alleen niet voldoende is. Cormfort zolen ondersteunen het gebeid waar de voetboog hoort te zitten.

Hielspoor inlegzolen

Fasciitis Plantaris is de formele medische benaming voor hielspoor waarbij er een ontsteking aanwezig is. Vaak gaat dit gepaard met flinke pijnklachten waarbij je best wat ondersteuning kunt gebruiken. Omdat niet iedereen veel kan zitten om de voeten minder te belasten zijn er specialie inlegzolen voor hielspoor.  Wij hebben gekozen voor twee alternatieven: Mysole en Saphir. Mysole is in deze de allerbeste. Heb je minder last, een lager budget of wil je gewoon in elke schoen hielspoor inlegzolen leggen dan raden we Saphir aan. Beide merken zorgen ervoor dat de voet dusdanig ondersteund wordt dat de plek tot rust komt. De inlegzolen zorgen dat de positie van de voet veranderd waardoor druk en spanning op de hiel verminderen. Het kan lastig zijn een passende optie te kiezen en het is dan ook sterk aan te raden om bij twijfel eerst met een arts te overleggen maar je kunt natuurlijk ook altijd vrijblijvend met ons contact opnemen. In de meeste gevallen wordt er door een arts een gelhiel zooltje aangeraden – stiekem zijn wij op dit vlak natuurlijk voorstander van Mysole.

Inlegzolen bij koude voeten

Zodra de herfst begint hebben een aantal mensen al last van de koude en daarmee koude voeten. Hier is een simpele oplossing voor! Wij hebben warme inleg zolen van Saphir. Het zijn thermische inlegzolen die niet alleen van wol gemaakt zijn maar een ook extra isolerende laag van aluminium hebben. Je hebrt hiermee gelijk de beste in handen! De warmte van je voeten worden daardoor vele malen beter vast gehouden en verliest die warmte veel moeilijker aan een koude vloer of buiten. Wordt het weer warmer? Haal je thermische inlegzolen eruit en vervang ze door de zomerfrisse inleg zolen van badstof.

Frisse inlegzolen voor de zomer

In de zomer loop je sneller zonder sokken of juist met extraam dunne sokken. Toch hebben je voeten dan meer te verduren door de warmte. Hiervoor heeft Saphir badstof inlegzolen. Frisse inlegzolen die je zorgen voor fris aanvoelende voeten. Je kunt deze zolen ook handig meewassen op een lage temperatuur.

Inlegzolen voor zweetvoeten

Zweet voeten? Constant vochtige voeten? Het kan leiden tot vervelende klachten en ongemakken. Vaak dragen we tegenwoordig schoenen die niet meer zo goed ademen doordat ze van kunststof zijn gemaakt. Zweet moet immers een kant op. Tuurlijk kun je voor botox kiezen maar dat is best prijzig en pijnlijk. Ons advies: Probeer daarom eerst de volgende dingen. Draag sokken van natuurlijke materialen die vocht goed opnemen van je voeten. Smeer de voeten in met een zalf tegen het transpireren, deze zal ook nare geuren voorkomen. Droog je voeten regelmatig en trek je schoenen regelmatig uit om je voeten te laten drogen. Draag in de schoenen uiteraard ook inlegzolen tegen zweetvoeten, deze zullen helpen bij het opnemen van zweet en geurtjes. En afwisselen natuurlijk die schoenen… die hebben ook rust nodig J

Mysole inlegzolen

Het Mysole inlegzolen programma omvat een serie hoogwaardige inlegzolen welke gericht zijn op veel specifieke toepassingen; bijvoorbeeld werken, sporten en vrijetijdsbesteding. Ze dienen als aanvulling op de schoenen en zijn voor een breed publiek toegankelijk. Door de combinatie  van het innovatieve en anatomisch verantwoorde design én het gebruik van superieure materialen, wordt het draagcomfort verhoogd, krijgt de voet perfecte ondersteuning en worden voet- en lichaamsklachten tegen gegaan. Vaak kunnen voetklachten opgelost worden met een inlegzool uit het Mysole inlegzolen programma. Bovendien verlengt een Mysole inlegzool de levensduur van de schoen.

Saphir inlegzolen

Dit merk is toonaagevend in schoenonderhoud. Ze hebben de beste poets en hebben voor de inlegzolen ook een fantastische lijn opgezet. Waarbij ze niet ingeleverd hebben op draagcomfort en kwaliteit. Uitsluitend voor de specifieke vraagstukken adviseren wij van Schoenspecialist.nl altijd Saphir.

Waarom Schoenspecialist.nl?

Waarom hebben wij een duidelijke keuze gemaakt in inlegzolen? Omdat wij van mening zijn dat wij als specialist op dit gebied een gedegen keuze moeten maken. Kunnen wij geen keuze maken? Hoe moet je dat als consument dan doen? Het is heel eenvoudig om alle soorten en merken in je assortiment toetevoegen maar dat moet dan wel wat toevoegen 😉

Wij hebben jarenlange ervaring opgedaan… ook met vele voetklachten. Heb je een vraag? Neem gerust contact met ons op!

Delen:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een antwoord

Meer

Gerelateerde berichten

Schoenen schoonmaken

Schoenen schoonmaken Het hoort erbij: schoenen schoonmaken! Je wilt toch ook dat je schoenen er netjes uitzien? Je bent zuinig om je nieuwe schoenen, gaat

Lees verder