Leer Reiniger van de Schoenspecialist

Onze Leer Reiniger is er speciaal voor de zeer grondige en diepgaande reiniging van gladleer. Eigenlijk gebruik je Leer Reiniger alleen voor het verven van gladleren schoenen en laarzen. Ook voor het pimpen en verven van sneakers kun je het prima gebruiken.

Let op: Niet geschikt voor suede/nubuck.

 

Leer Reiniger is een agressieve reiniger. Er staan niet voor niets twee waarschuwingen op.

  • Licht ontvlambaar
  • Irriteren

Wees dus voorzicht! En let er op dat het geen speelgoed is voor kinderen.

Werken met Leer Reiniger

  1. Zorg voor dat je start altijd voor een schone, opgeruimde werk omgeving en neem de tijd. Veters vooraf verwijderen uiteraard. Een paar schoenspanners kunnen helpen om het leer strak te houden.
  2. Maak vooraf het te verven/behandelen leer goed schoon zodat vuil en stof verwijderd is. Dit gaat goed met een borstel of vochtige doek.
  3. Neem een doek, bevochtig die met Leer Reiniger en ga je schoenen/laarzen/sneakers te lijf. Zorg ervoor dat je alle oude verf, poets, smeer en creme verwijderd. Dat wil niet zeggen dat je de schoenen blank kunt krijgen hoor. Maar hoe schoner het oppervlak is hoe egaler je de verf straks kunt aanbrengen zonder kleurverschillen.
  4. Je kunt voor de zekerheid de behandeling herhalen. Neem steeds een stukje schone doek zodat verwijderd vuil ook niet meer wordt aangebracht.
  5. Zijn je schoenen helemaal klaar? Geef ze dan de tijd om goed te drogen zodat Leer Reiniger niet mengt met de verf.
  6. Helemaal droog? Schoenen helemaal schoon? Dan kun je beginnen met verven. Dat kan zowel een sprayverf zijn maar ook een indringverf.

Succes!

Wat kun je nog meer met Leer Reiniger?

Soms zijn leren schoenen dermate toegetakeld dat het leer enorm gedeukt en krom getrokken is. Bijna klaar voor de kliko zou menigeen zeggen. Maar er is hoop!

Met Leer Reiniger kun je het leer een boost geven. Je hebt dan echt een paar goede Schoenspanners nodig die de schoen goed opvullen. En je dient royaal Leer Reiniger te gebruiken. Om het proces wat te versnellen kun je met een föhn de schoenen drogen.

We gaan het in een filmpje toelichten.