Glad leer verven

Het verven je schoenen of laarzen van gladleer is geen hogere wiskunde. Veel mensen verven hun schoenen en/of laarzen of omdat het niet meer de gewenste kleur is of om beschadigingen weg te werken. Gladleer is net zoals suede eenvoudig te verven.

Belangrijk is de voorbereiding. Zorgen voor de benodigde materialen en weten wat je gaat schilderen. Hé? Is dat nu weer! Ja, want ga je alleen het leer schilderen of ook de hak en zool? Of juist niet?

We nemen je graag mee op weg naar je perfect paar geverfde schoenen.

Vragen? Neem gerust contact op!

Succes!

Je Schoenspecialist!

Voorbereiding van het verven van glad leer

Je hebt de knoop doorgehakt! Je schoenen zullen een ware metamorfose ondergaan. Je moet nu nog kiezen uit welk soort verf en wat de aanpak is. Daar helpen we je graag bij!

Voordat je gaat starten met het verven moeten er een paar praktische zaken gebeuren:

Stap 1: Verwijder de veters & span de schoenen op met een spanner of met kranten;

Stap 2: Maak de schoenen eerst schoon een vuilborstel / of doek zodat vuil en zand verwijderd is. Vervolgens ga je het leer met Leer Reiniger schoonmaken zodat oude verf, poets en waslagen verwijderd zijn -> Daarna laten drogen;

Stap 3: Ga je de hakken / zolen niet verven? Plak deze dan af met tape of huishoudfolie. Tip: verf je schoenen “op de kop” zodat er geen druipers toch naar je zolen kruipen.

Verven met spuitbus of indringverf

Je kunt gladleer verven met zowel een spraybus als met indringverf. Het verschil is duidelijk: indringverf dringt diep in de poriën van het leer en krijgt tot op het bod de nieuwe kleur. Spuitverf daarentegen legt een elastische verflaag over het leer heen. 

Beide soorten verf hebben voordelen: indringverf moet je voor een mooie look nadien nog poetsen met een schoencreme terwijl een spuitverf algelijk klaar is en er na het drogen glanzend uit ziet.

Beschadigd een “gespoten” schoen of laars dan zie de onderliggende kleur. Je moet de schoenen dan bij verven om ze mooi te houden.

Soms is de keuze makkelijk: je gewenst kleur is maar in 1 optie beschikbaar 🙂

Ons advies

Bij gladleer zou ons eerste advies zijn om voor indring verf te gaan. Dat bied het beste resultaat. Het duurt iets langer maar dan heb je ook wat. Wij hebben als indringverf twee alternatieven: Saphir Teinture Francaise en VG Indringverf.

Ook sprayverf hebben we in twee merken beschikbaar. Saphir Tenax en TRG. Let op: dit zijn specifieke verven voor leren schoenen en laarzen. Het is geen gewone verf. Deze verf is namelijk elastisch waardoor je bij het lopen niet snel barstjes krijgt. Het blijft gewoon veel langer mooi.

TIP: Denk voor dat je begint met het verven aan een schone werkomgeving, genoeg tijd om de klus af te ronden en zorg voor wat oude kranten zodat je tafel niet onverhoopt onder de vlekken komt. Eventueel kun je wegwerphandschoenen dragen om je handen schoon te houden.

TIP 2: We bieden ook penseeltjes aan. Vaak niet nodig maar heb je schoenen met meer relief en wil je goed de “hoekjes en gaatjes” bereiken dan kan dat een uitkomst zijn.

Huismerk Indringverf voor Gladleer

Voor het eerst beschikbaar een royale hoeveelheid voor scherpe prijs! Met maar liefst 100ml is het nagenoeg het dubbele van andere merken.

Beschikbaar in 7 kleuren!

Het breedste assortiment kleuren voor Gladleer! En het doet precies wat het moet doen: Verven!
Check onze indringverf voor gladleer

SUEDE ONDERHOUD

SUEDE BEHANDELEN EN BIJKLEUREN

OF MOETEN JE LEREN SCHOENEN GEPOETST WORDEN?

GA NAAR ONZE SCHOENPOETS PAGINA

HET KAN OOK ANDERS

DUURZAAM SCHOEN ONDERHOUD

WITTE SNEAKERS WIT HOUDEN?

SNEAKER ONDERHOUD

SCHOENEN RENOVEREN?

GRONDIG SCHOENEN SCHOONMAKEN

WANDELSCHOENEN IN TOPCONDITIE

WANDEL-BERGSCHOEN ONDERHOUD

En nu nog poetsen?

En nu poetsen

Laat je schoenen nu rusten en een poosje drogen. Is dat klaar dan kun je met schoenpoets je schoenen poetsen om ze weer mooi als vanouds te maken. Ga daarvoor naar onze schoenpoets pagina.