Garantie

Heb je een defect aan je schoenen dan kun je  te maken hebben met een gebruiksklacht of een fabrieksklacht. Fabrieksklachten zijn klachten waarbij een defect ontstaan is welke te wijten is aan een productiefout bij de fabrikant.

Klachten welke ontstaan door verkeerd gebruik of slecht onderhoud zijn gebruiksklachten en vallen niet onder de fabrieksgarantie. Twijfel je of een klacht een fabrieksklacht of een gebruiksklacht is dan brengt onderstaande informatie wellicht duidelijkheid.

  1. Slijtage: Slijtage van schoenen, als bijvoorbeeld beschadigde neuzen, zijn een gebruiksklacht.
  2. Kapotte stiknaden: Laat een op het oog onschuldig euvel als een los stiksel direct door ons herstellen voordat de schoenen later niet meer te herstellen zijn omdat het defect niet tijdig is gerepareerd. Door deze nalatigheid vervalt de fabrieksgarantie. Inspecteer dus regelmatig de schoenen en pleeg regelmatig onderhoud! In onze eigen winkel verhelpen wij snel en vakkundig deze kleine euveltjes. Regelmatig schoonmaken en poetsen van de schoenen houdt de schoenen en stiknaden soepel en verlengen aanzienlijk de levensduur.
  3. Beschadiging aan ritsen en hielpartij: Beschadigingen aan ritsen en de hielpartij ontstaan meestal door het haastig of niet op de juiste wijze aantrekken van de schoenen. Een ingezakte hielpartij ontstaat doordat op de contrefort (hielversteviging) van de schoen is gestaan, meestal omdat de schoenen niet goed zijn los gemaakt. Dergelijke beschadigingen zijn onherstelbaar en vallen buiten de fabrieksgarantie. Ook ritsen hebben veel te lijden op punten waar veel druk op de rits wordt gezet, met name ter hoogte van de enkels.
  4. Slijtage aan klittenbanden: Voorkom een snelle slijtage van klittenbanden door ze altijd stevig dicht te drukken. Maak bij schoenen de harde klittenbandzijde regelmatig schoon, hieraan hechten gemakkelijk gras en haren wat de kleefkracht minder maakt. Een ‘kapotte’ klittenband herstellen wij graag voor je in onze eigen winkel.
  5. Kaal worden (slijtage) van neuzen: Leder wordt op verschillende manieren bewerkt om het zijn karakteristieke uitstraling te geven. Iedere ledersoort heeft zo zijn eigen eigenschappen en vergt een specifiek onderhoud. Sommige ledersoorten zijn kwetsbaarder dan andere. Beschadigingen aan speciale bewerkte ledersoorten als bijvoorbeeld metallic leder en lakleder zijn lastiger weg te werken dan andere ledersoorten met een minder exclusieve uitstraling. Barstjes in lakleder zijn het gevolg van niet of onvoldoende onderhoud met Lack polish.
  6. Afgeven van schoenen en kleding: Door de strenge EU eisen aan voornamelijk het looi en verfproces worden onder andere millieu vriendelijke verven op waterbasis gebruikt met deze vervelende bijkomstigheid. Voor het voorkomen van het afgeven van kleding op schoenen en tassen (met name bij lichte kleuren) geldt dat je eerst nieuwe kleding dient te wassen. Het is echter geen garantie dat de kleding niet meer zal afgeven. Wij hebben een anti-collor spray om het afgeven van schoenen op kleding tegen te gaan. Voor afgegeven van kleding, schoenen en tassen nemen wij geen reclamaties in behandeling.
  7. Slijtage door gebruik van natte schoenen of door overmatige transpiratie:Door lopen op natte schoenen verliest het leder zijn sterkte, wordt wijd of scheurt zelfs af. Laat schoenen eerst drogen en behandel ze eerst weer met een voedende crème of spray! Ook van overmatige transpiratie hebben schoenen veel te lijden. Transpiratievocht bestaat uit verschillende afvalstoffen uit ons lichaam welke een bijtende werking hebben op het leder. Dit is voor ieder mens uniek. Het leder zal door het transpiratievocht uiteindelijk hard en stug worden met het gevolg dat het leder gaat barsten of zolen gaan loslaten. Bij overmatig transpireren is het van belang dat de schoenen na het dragen voldoende tijd krijgen om ‘op adem’ te komen en dienen deze vaker met een voedende schoencreme behandeld te worden. Wissel dus regelmatig je schoenen voor een ander paar! Ook hebben wij een uitstekende Pedicare voetenzalf om overmatige transpiratie tegen te gaan.
  1. Wettelijke fabrieksgarantie termijn op schoenen

         De wettelijke garantietermijn op schoenen is 6 maanden.
         Uitgebreide informatie hieromtrent vindt u op consuwijzer.nl

Natuurlijk kan het ondanks je zorgvuldige gebruik toch eens gebeuren dat een paar schoenen niet aan je verwachtingen voldoen. Dit kan diverse oorzaken hebben.

Heb je een probleempje aan je schoenen of een vraag over het onderhoud ervan kom dan even naar onze winkel. Wij zullen je in alle gevallen zo goed mogelijk helpen of adviseren.

 

Vragen en Klachten

Schoenspecialist.nl wil dat je tevreden bent. Daarom proberen wij je zo goed mogelijk van dienst te zijn door je onder andere via deze website zo goed mogelijk te informeren. Mocht je toch vragen of opmerkingen hebben dan verzoeken wij je een email te sturen aan info@schoenspecialist.nl.

We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@schoenspecialist.nl. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.