Bomen planten = duurzaam

Elke boom die jij via ons “besteld” wordt 100% ook geplant! Daarvoor werken we met een internationale organisatie: One Tree Planted

Eens per jaar – rond de jaarwisseling – laat ik de bomen planten en uiteraard informeer ik je hierover op deze pagina.

Tot nu: 786 bomen!

Schoenspecialist en duurzaamheid, wat is de overeenkomst?

Die overeenkomst ligt heel erg dicht bij elkaar! Duurzaamheid, Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en andere “nieuwerwetse” krachttermen waren nog helemaal niet in gebruik toen het onderhouden van je schoenen al de gewoonste zaak van de wereld was. Het repareren en onderhouden van leren schoenen is al enorm oud. Mensen stelden de aanschaf van nieuwe schoenen uit door zuinig te zijn. Enorm goed voor de portemonnee en tegelijkertijd dus ook voor het milieu!

Duurzaamheid zit dus in ons bloed! Maar wij gaan verder! Ook in de online wereld dragen we graag een steentje bij. We maken bewuste keuzes. CO2 neutraal verzenden lukt ons voor 99%, maar ook het verpakken doen wij duurzaam. Wij gebruiken gerecycled papier en papier tape ipv plastic zoveel als mogelijk. Ook hergebruiken we verpakkingsmateriaal en dozen die wij zelf ontvangen. Het ziet er wellicht iets minder netjes uit, maar is wel beter voor het milieu! (en voor de portemonnee :))

Ook ons assortiment hebben we er op aangepast. Steeds meer “groene” producten voegen we toe. Helaas ontkomen we niet aan chemie maar we kunnen het wel minimaliseren. Een beetje chemie op de juiste manier gebruikt is in mijn ogen natuurlijk al weer veel beter dan steeds nieuwe aanschaffen.

Maar we gaan verder! In onze ogen gaat er veel te veel bos verloren. Deels de longen van onze aarde maar het voorkomt ook het wegspoelen van land en zorgt voor een buffer voor de wind. Ik ben geen wetenschapper, geen milieu lobbyist maar gewoon de schoenspecialist die graag een steentje bij draagt. Daar wil ik graag jou ook de mogelijkheid voor geven! Bij het afrekenen kun je voor de kostprijs een boom aanschaffen. Wij verzamelen de inleg hiervoor en kopen periodiek deze bomen en laten deze planten. Dat doe ik helaas niet zelf maar met de organisatie One Tree Planted.

Vragen? Duurzame suggesties? Laat het me gerust weten! 

Met vriendelijke groet,

Haico

Bomen planten

2024! Wat gaat dit jaar ons brengen? We hebben in ieder geval 1 dag extra om meer impact te maken en te geven.