Veel wandelplezier!!

BERG- EN
WANDELSCHOEN
ONDERHOUD

DE SCHOENSPECIALIST HELPT JE GRAAG

Je bergschoenen en/of wandelschoenen onderhouden is niet ingewikkeld. Ze hebben meer te verduren en vragen daarom wel om iets meer aandacht. Doe je dat dan kun je jaren en jaren genieten van je bergschoenen.

Schoonmaken is de sleutel! Maak je bergschoenen regelmatig schoon en helemaal als er zichtbaar modder en vuil op je wandelschoenen zit. Vuil en/of modder trekken olie/voedings- en beschermstoffen uit de schoenen waardoor het ademende en waterafstotende vermogen verminderen en zelf verdwijnen.

Regelmatig behandelen is dus het advies!

Kom je er niet uit? Mail ons gerust! Stuur eventueel een foto mee!

Met vr. groet, Jan van Klooster

De Schoenmaker met een glimlach

Warm aanbevolen

Wij bevelen Nikwax aan om je bergschoenen te onderhouden

Nikwax is het merk als het om wandelschoenen en bergschoenen gaat. De middelen van Nikwax zijn ideaal om je bergschoenen te reinigen en te behandelen.

We gebruiken de groene universele “Footwear Cleaning Gel” om de wandelschoenen te reinigen.

Na het schoonmaken – dat de wandelschoenen nog nat zijn is geen probleem – behandelen we de bergschoenen met “Fabric & Leather Proof” of met “Nubuck & Suede Proof”.

Hieronder tref je een handig filmpje aan met uitleg en instructies.

Overzicht Nikwax
Nikwax-NL-uitleg-800x800-1.jpg
Alternatief
Palc Outdoor Wax

Met deze Outdoor Wax van Palc heb je een goed alternatief als je je leren wandelschoenen / bergschoenen handmatig wilt insmeren / invetten met een voedende wax waarmee je het leer soepel en zacht houdt. Er zitten een handig sponsje in de deksel waarmee je de wax makkelijk over de schoen kunt smeren. Je hoeft het niet verder uit te poetsen. Even laten staan en klaar.

Ons advies

Wandelen, heel veel wandelen. Weet je namelijk dat je schoenen het beste blijven als je ze gebruikt? Regelmatig komen mensen in de winkel met wandelschoenen waarvan de zolen los liggen. Vaak liggen ze dan een hele tijd al op zolder en zijn ze dus uitgedroogd. Ga je ze een tijd niet gebruiken? Behandel ze dan sowieso goed voor je ze opbergt. Maar beter voor de schoen en voor jou is: wandelen πŸ™‚

Hulpmiddelen

OF MOETEN JE LEREN SCHOENEN GEPOETST WORDEN?

GA NAAR ONZE SCHOENPOETS PAGINA

OF GA JE VOOR EEN ANDER KLEURTJE?

VERF JE SCHOENEN

SUEDE ONDERHOUD

SUEDE BEHANDELEN EN BIJKLEUREN

WITTE SNEAKERS WIT HOUDEN?

SNEAKER ONDERHOUD

SCHOENEN RENOVEREN?

GRONDIG SCHOENEN SCHOONMAKEN

HET KAN OOK ANDERS

DUURZAAM SCHOEN ONDERHOUD