Houd je schoenen mooi in 4 stappen

Als je mooie nieuwe schoenen hebt gekocht dan wil je ze natuurlijk ook mooi houden. Maar zodra je op je schoenen loopt, worden ze vies. Logisch. Zelfs in de kast kunnen je schoenen vies worden van het stof. Heb je ze nog niet eens gedragen! En dan hebben we het ook nog niet over het weer in Nederland gehad of die ene keer dat je per ongeluk in viezigheid ging staan. En een feestje is al helemaal niet bevorderlijk voor het uiterlijk van je schoenen! Dus: hup, hup, schoenen schoonmaken! Of je partner lief aankijken. 😉

Na de volgende 4 simpele stappen zijn jouw schoenen weer blinkend schoon.

Stap 1: Schoenen schoonmaken

Je hebt vast weleens gehoord van schoenpoets. Misschien ligt het ook wel in de kast. Maar ho, stop! Eerst de schoen schoonmaken met een borstel of een vochtige doek. Zo haal je eerst de ergste laag eraf en voorkom je dat je het vuil alleen maar erger maakt. Done? Door naar stap 2.

 

Stap 2: Insmeren

Nu mag je de schoenpoets erbij pakken. Smeer de schoen goed in met schoenpoets. Je kunt hiervoor wederom een borstel of een doek gebruiken. Let er wel op dat je de juiste kleur gebruikt. Altijd eerst even checken voordat je een lelijke vlek veroorzaakt tijdens het schoonmaken. Dat is niet de bedoeling he.

 

Stap 3: Uitpoetsen

Na het insmeren, is het tijd voor uitpoetsen. Zorg ervoor dat de schoen mooi egaal wordt van kleur en dat je de schoenpoets goed uitpoetst. Dit doe je door de schoen stevig af te borstelen met een uitpoetsborstel.

 

Stap 4: Behandelen

Bijna klaar! De laatste stap is behandelen. Zo blijven je schoenen nog langer mooi. Dit doe je met een spuitbus, zoals trendspray of impregneerspray. Let wel op dat je de juiste spuitbus gebruikt. Het verschilt namelijk per materiaal welke spuitbus je moet gebruiken.

 

Nu zijn je schoenen weer schoon. (Als goed is. ;)) Jij bent klaar om te gaan! Oh en als je weer thuis komt en ze uittrekt, stop je er dan even schoenspanners in? Dit behoudt de vorm en zorgt ervoor dat de schoen correct opdroogt. Thank us later!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.schoenspecialist.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.3/10 gebaseerd op 1698 reviews.
1233341ditiseentest
Claim je poetsdoek
Met vriendelijke groet, Haico Eggengoor
Wij willen je graag onze professionele schoenpoetsdoek aanbieden! Laat je adres achter en wij sturen je de code toe waarmee je bij een bestelling vanaf 15,- een poetsdoek gratis meegestuurd krijgt!